Breaking news

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Sydney

Simona Halep s-a calificat miercuri dimineaţă în semfinalele turneului WTA de tenis de la Sydney după ce a învins-o în optimi pe Karolina Pliskova, locul 11 WTA.

simona halepSimona Halep, locul 2 WTA şi principală favorită la Sydney, a învins-o, miercuri, în optimi pe cehoaică, cu scorul de 6-4, 7-5.

După o oră şi 38 de minute de joc, românca a câştigat partida bifând astfel a doua victorie consecutivă în 2016 şi prima semifinală din acest an.

Însă partida nu a fost una facilă, nici pentru româncă şi nici pentru cehoaică. Ambele jucătoare s-au întrecut la greşelile neforţate, 33 – Halep şi 43 Pliskova.

În semifinale, Simona Halep va juca cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 25 WTA, care a învins-o miercuri, pe italianca Sara Errani, locul 19 WTA, cu scorul de 7-6 (1), 6-0.

Simona Halep, 24 de ani, şi Svetlana Kuzneţova, 30 de ani, fostă ocupantă a locului 2 mondial în 2007, s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, sportiva din Constanţa conducând cu 3-2. Ultima lor partidă a avut loc în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, ediţia 2014, iar Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2.

Calificarea în semifinale la Sydney îi asigură româncei un premiu de 36.600 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

>