Breaking news

Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul de tenis din Budapesta

Simona Halep este la un pas de finala turneului WTA de la Budapesta, după ce vineri s-a impus în două seturi, în fața unguroaicei Timea Babos.

simona halepSimona Halep, cap de serie numărul 3 la turneul de simplu feminin de la Budapesta, și-a obținut biletele pentru semifinale, după un meci relativ lejer cu favorita gazdelor.

Simona Halep a câștigat primul serviciu cu 7-5, după ce  la scorul de 3-2 pentru unguroaică, și-a pierdut serviciul.

Românca a reușit să revină în set de la 2-4, la 7-5 și să câștige setul unu după 56 de minute de joc. Și asta după ce la scorul de 5-4, unguroaica a obținut două mingi de set. Românca a reușit să anuleze cele două mingi și a egalat scorul la 5-5.

Simona Halep a început în forță setul doi reușind să obțină trei mingi de brake și astfel a preluat conducerea cu 1-0. Scor la care, românca și-a pierdut serviciul. Din fericire, Halep a făcut re-brake, a preluat conducerea cu 2-1, ca mai apoi să se impună în setul doi cu 6-1, după ce a făcut de patru ori brake.

După o oră și 23 de minute de joc, Simona Halep s-a impus în fața unguroaicei Timea Babos, în două seturi, scor 7-5, 6-2.

În semifinale, Simona Halep ar putea să joace contra româncei Alexandra Cadanțu, dacă aceasta va învinge în sfertul de finală contra israeliencei Shahar Peer, locul 162 WTA.

Pentru calificarea în semifinalele turneului WTA de la Budapesta, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 10.425 de dolari și 130 puncte WTA.