Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul de tenis de la Cincinnati

Simona Halep s-a calificat sâmbătă dimineață în semifinale la turneul de tenis WTA Premier 5 de la Cincinnati, competiție dotată cu premii în valoare totală de 2,701,240 dolari.

halep simonaSimona Halep, locul trei mondial, a învins-o în sferturi de finală, pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, în două seturi.

Simona Halep a câştigat în tie-break primul set al sfertului de finală disputat cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, după o oră şi 7 minute de joc.

Halep şi-a pierdut serviciul chiar în debutul partidei şi a fost condusă de rusoaică până la scorul de 4-3, când românca a egalat scorul la 4-4. După ce a ratat o minge de set la 6-5 pe serviciul rusoaicei, Halep s-a impus cu 7-3 în tie-break.

Halep a debutat cu break în setul doi, a condus cu 3-0, scor la care și-a pierdut serviciul A făcut apoi re-break, și din nou românca și-a pierdut serviciul. Halep a izbutit să facă iar re-break la 4-2, și astfel a ajuns în postura de a servi pentru meci. Și după ce a ratat pe propriul serviciu trei mingi consecutive de meci, și i-a anulat rusoaicei o minge de re-break, Halep a fructificat-o pe cea de-a patra și s-a calificat în semifinale. Unde va juca cu sârboaica Jelena Jankovic pe care a eliminat-o săptămâna trecută în turul doi la Toronto.

Este cea de-a doua semifinală consecutivă WTA Premier 5, jucată de Halep și are mari șanse să acceadă în finala de la Cincinnati.

Calificarea în semifinale la Cincinnati îi asigură româncei un cec în valoare de 120.500 de dolari și 350 de puncte WTA.

>