Breaking news

Simona Halep s-a calificat în premieră, în turul trei la Wimbledon

loading...

Simona Halep a reușit vineri, să se califice, cu mari emoții, pentru prima dată în carieră, în turul trei al probei de simplu feminin din cadrul turneului de Grand Slam de la Wimbledon 2014.

simona halep - wimbledon 2014Simona Halep a reușit să acceadă în turul trei la Wimbledon, la capătul unui meci extrem de dificil, cu schimbări bruște și neașteptate de scor. Românca nu a fost deloc în apele ei, a jucat inconstant și a fost cât pe ce să rateze calificarea.

Simona Halep a câștigat primul set al partidei cu ucraineanca Lesia Tsurenko, după 34 de minute de joc, cu scorul de 6-3. După un început de meci mai ezitant, românca a reuit să facă primul brake la scorul de 3-3, după care a încheiat setul pe serviciul adversarei.

După un prim set aproape perfect, Halep a condus în setul doi cu 3-0, dar în mod neașteptat l-a pierdut cu 4-6.  Românca a servit prima în setul doi, după care a făcut brake, a urmat la serviciu și a preluat conducerea cu 3-0. Numai că la acest scor, ucraineanca a început să joace mult mai bine, și-a câștigat serviciul, a făcut apoi re-brake, după care a egalat scorul la 3-3, pe propriul serviciu. După care, Lesia Tsurenko a făcut și al doilea brake și a preluat conducerea cu 4-3 în setul doi. La scorul de 5-3, românca și-a câștigat rapid și la zero, serviciul a făcut 5-4, dar nu a mai fost în stare să facă re-brake și ucrainianca a câștigat setul doi.

După dușul rece din setul doi, Halep s-a trezit la realizate în setul decisiv, a jucat fantastic în prima parte a acestuia, însă pe final, a scăzut în mod incredibil, nivelul de joc și a fost

Simona Halep a servit prima și în setul trei, și la fel ca și în setul doi, a făcut brake la scorul de 1-0, după care a urmat la serviciu și s-a distanțat la 3-0.

La scorul de 5-2, Halep a ratat două mingi de meci pe serviciul adversarei. După care, românca a urmat la serviciu, a  făcut dublă greșeală și în loc să închidă meciul și-a pierdut serviciul. La scorul de 5-4, Halep a făcut rost de două noi mingi de meci, pe serviciul adversarei. A ratat-o pe prima dar a reușit în cele din urmă să o fructifice pe a doua și să se califice pentru prima dată în carieră, în turul trei al probei de simplu feminin de la Wimbledon.

În turul trei, Simona Halep va juca cu elvețianca Belinda Bencic, locul 71 WTA, pentru accederea în sferturile de finală.

Calificarea în turul trei la Wimbledon, îi asigură româncei un cec în valoare de 71.000 de lire și 130 puncte WTA.

loading...