Breaking news

Simona Halep s-a calificat în premieră în finala Turneului Campioanelor de la Singapore

Simona Halep a bătut-o măr pe poloneza Agnieszka Radwanska în semifinală și s-a calificat, sâmbătă, pentru prima dată în carieră, în finala Turneului Campioanelor de la Singapore.

simona halep - turneul campioanelor 2014La prima ei participare la Turneul Campioanelor, Simona Halep a reușit să se califice în finală, după ce sâmbătă a învins-o categoric pe Agnieszka Radwanska. Românca va juca în finală cu Serena Williams pe care a învins-o miercuri în Grupa Roșie de la Singapore, cu scorul de 6-0, 6-2.

După finala de la Roland Garros, pierdută în fața Mariei Sharapova, calificarea în finala de la Turneul Campioanelor, este a doua mare performanță pentru Simona Halep, din carieră.

Simona Halep a început în forță semifinala cu Agnieszka Radwanska, reușind să facă două break-uri în primul set. Primul la scorul de 1-1, iar pe cel de-al doilea la 3-1. Și după 34 de minute de joc, Simona Halep și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-2.

După un prim set adjudecat clar, grație unui joc solid, Simona Halep a debutat în setul doi cu break. Românca a urmat la serviciu, l-a câștigat la zero și s-a desprins la 2-0 în setul doi. Și din nou, Simona Halep a returnat fantastic reușind să facă din nou break cu care s-a desprins la un sec 3-0.

Însă din păcate, Halep s-a relaxat la acest scor și după ce a condus cu 40-0 pe propriul serviciu, poloneza a făcut re-break. Însă imediat Halep a făcut re-break și a refăcut diferența de 3 puncte în setul doi dintre ea și poloneză. Simona a urmat apoi la serviciu și de astă dată și l-a câștigat la zero și a făcut 5-1. Și după o oră și 8 minute de joc, Simona Halep a închis partida în două seturi identice, 6-2, 6-2 și merge în premieră în finală.

Este prima româncă care accede în finala Turneului Campioanelor. Și pentru prima dată în carieră, Halep va juca în decurs de doar cinci zile, al doilea meci cu liderul mondial, Serena Williams.

la final de meci, Simona Halep s-a declarat foarte fericită și a spus că vrea să se bucure de finală.

”Sunt foarte fericită să fiu în finală, nu mă așteptam la acest lucru, în fiecare zi încerc să joc, să muncesc, să fac cel mai bun joc al meu. Mă simt extraordinar. Știam că trebuie să alerg foarte mult și să joc foarte repede mingea. Totul a mers foarte bine pentru mine, azi”, a spus Simona Halep imediat după terminarea meciului.

Întrebată de crainicul arenei de faptul că va juca din nou cu Serena, duminică în finală, Halep a precizat faptul că: Mâine e o nouă zi, e un meci nou, să vedem ce se va întâmpla. Vreau doar să mă bucur de finală știu că Serena va fi mai concentrată mâine.

Pentru calificarea în finală, Simona Halep are asigurat un cec de peste 1 milion de dolari, iar dacă va cuceri trofeul, va pleca acasă cu 2 milioane de dolari.

>