Breaking news

Simona Halep s-a calificat în premieră în finala de la Roma

Simona Halep a obținut sâmbătă, o victorie mare în semifinale cu olandeza Kiki Bertens și s-a calificat pentru prima dată în carieră în finala turneului italian. Dacă va câștiga finala, Halep urcă pe locul doi mondial, detronând-o pe americanca Serena Williams.

halep simonaSimona Halep și-a adjudecat primul set al semifinalei cu olandeza, după 50 de minute de joc, scor 7-5, după răsturnări spectaculoase de scor. A condus cu 2-0 și 5-3, scor la care a ratat cinci mingi de set, apoi olandeza a egalat la 5-5, Halep a făcut break și mai apoi a închis setul cu 7-5 pe propriul serviciu.

După un prim set extrem de disputat, Halep a defilat în setul secund. A debutat cu break și a închis setul și meciul tot pe serviciul olandezei, cu 6-1, după și 17 minute de joc.

În finală, Halep va juca cu câștigătoarea semifinalei disputate de Garbine Muguruza și Elina Svitolina.

Calificarea în finală îi sigură lui Halep un cec în valoare de 230,565 euro și 585 puncte WTA. Dacă va câștiga turneul, Simona Halep va primi un cec în valoare de 461,355 euro și 900 puncte WTA care de luni o vor readuce pe locul doi mondial, detronând-o astfel pe Serena Williams de pe poziția a doua în clasamentul WTA.