Breaking news

Simona Halep s-a calificat în optimi de finală la Wimbledon 2014

Simona Halep a reușit sâmbătă, să se califice pentru prima dată în carieră, în optimile de finală ale turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe elvețianca Belinda Bencic.

simona halep - wimbledon 2014Simona Halep, locul trei mondial, devenită între timp a doua favorită la Wimbledon, după eliminarea lui Na Li, a reușit un meci fantastic, sâmbătă, în fața Belindei Bencic.

Debutul partidei a fost unul încrâncenat, în care elvețianca a vut nevoie de 13 minute pentru a-și câștiga serviciul, timp în care a marcat 4 ace, a anulat două mingi de brake româncei și a avut 11 situații de egalitate la 40-40.

Simona Halep a reușit să facă primul brake la scorul de 2-2, abia cu a treia minge. Însă a fost suficient pentru a-și adjudecat primul set cu 6-4, după 46 de minute de joc.

Setul doi a fost la discreția româncei care a început cu brake și a încheiat cu brake. Halep a reușit să-și adjudece clar setul secund cu scorul de 6-1 după doar 24 de minute de joc.

Astfel că Simona Halep merge pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale turneului de simplu feminin de la Wimbledon. Unde va juca cu învingătoarea partidei disputate de Vera Zvonareva și Zarina Diyas.

Calificarea în optimile de finală îi asigură româncei un cec în valoare de 117.000 de lire și 240 de puncte WTA.