Breaking news

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de tenis de la Shenzhen Open

Simona Halep s-a calificat vineri dimineață, în finala turneului WTA de tenis de la Shenzhen Open, dotat cu premii în valoare de 500.000 de dolari.

simona halep - shenzhen open 2015În direct la Digi Sport 1, Simona Halep a reușit să se califice, vineri dimineață, în prima ei finală WTA din anul 2015. Halep, principala favorită a turneului de la Shenzhen, a învins-o în două seturi pe chinezoaica Saisai Zheng, care în primul tur a eliminat-o pe românca Alexandra Dulgheru.

Simona Halep și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-2, după 40 de minute de joc, după ce la scorul de 5-2, a trebuit să aștepte 7 minute, timp în care chinezoaica a primit îngrijiri medicale la spate.

După un prim set dominat autoritar, Halep a servit prima în setul doi și după 8 minute de joc, a pierdut game-ul. Românca a avut două mingi de game, a anulat alte două adversarei, după care a făcut dublă greșeală și chinezoaica a făcut break.

Cu mult noroc, grație unui joc inconstant al chinezoaicei, Halep reușește egalarea la 1-1, abia cu a treia minge de re-break. La scorul de 3-2, Halep a ratat o nouă șansă de break și Saisai Zheng a egalat scorul la 3-3. Acest lucru a ambiționat-o pe româncă care a reușit mai apoi să-și câștige l zero serviciul, și mai apoi să facă break la scorul de 4-3. Halep a urmat din nou la serviciu și s-a impus cu 6-3.

Simona Halep reușește astfel să se califice pentru prima dată în finala turneului de la Shenzhen Open 2015, după o oră și 26 de minute de joc.

Calificarea în finală îi asigură lui Halep un cec în valoare de 55,323 de dolari și 180 puncte WTA. Iar dacă va câștiga turneul, românca va pleca acasă cu un cec în valoare de 111,163 și 280 puncte WTA.

Cea de-a doua semifinală de la Shenzhen Open 2015 va fi disputată de cehoaica Petra Kvitova și elvețianca Timea Bacsinszky, reprezentanta Elveţiei.

Finala Simonei Halep de la Shenzhen va fi în direct la Digi Sport 1, sâmbătă dimineață.

De luni, Simona Halep va evolua pe tabloul principal la turneul de tenis de la Sydney, dotat cu premii în valoare de 710.000 dolari. Iar din 19 ianuarie, Halep evoluează la Australian Open.

>