Simona Halep, în finala Turneului Campioanelor de la Sofia, după un meci dramatic

Simona Halep a învins-o sâmbătă, pe sârboaica Ana Ivanovic, și s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Sofia, Bulgaria, dotat cu premii în valoare de 750,000 de dolari.

halep simonaSimona Halep este la un pas de câștigarea celui de-al șaselea trofeu în tenis în 2013. Sâmbătă seară a reușit să o învingă și pe sârboaica Ana Ivanovic, la capătul unui meci dificil, cu răsturnări spectaculoase de scor.

Simona Halep s-a încălzit mai greu, fapt ce a costat-o primul set, pe care l-a cedat cu 3-6, după 37 de minute de joc

După un prim set catastrofal, pe care l-a pierdut cu 2-6, Halep a debutat cu brake în setul doi. A urmat la serviciu și a preluat conducerea cu 2-0. La acest scor, Simona Halep a făcut al doilea brake, de astă dată la zero. La scorul de 5-0, Halep a obținut două mingi de set, a ratat-o pe prima, după care și-a adjudecat setul doi cu 6-1.

După ce a defilat în setul doi, Halep și-a pierdut serviciul în debutul setului decisiv. Însă în mod miraculos, după ce a fost condusă cu 3-0, Simona a reușit să câștige șase puncte consecutive cu care a câștigat setul, meciul și și-a asigurat biletele pentru finala de la Sofia.

Revenirea spectaculoasă din setul trei de la 0-3, la 6-3, câștigând șase puncte consecutive, demonstrează că Simona Halep este o mare campioană cu un psihic de invidiat.

În finală va juca cu învingătoarea semifinalei disputată de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova cu australianca Samantha Stosur. Românca le-a învins pe amândouă jucătoarele. Pe rusoaică, în primul meci în Grupa Serdika de la Sofia, iar pe Stosur, în finala turneului din octombrie de la Moscova.

Calificarea în finala Turneului Campioanelor de la Sofia o propulsează pe Simona Halep pe locul zece mondial.

>