Breaking news

Simona Halep s-a calificat fără emoții, în sferturi de finală la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat, marți, extrem de lejer, în sferturile de finală ale turneului de simplu feminin de la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe Zarina Diyas.

simona halep - wimbledon 2014Simona Halep a defilat marți, în optimile de finală de la Wimbledon, unde a bătut-o măr pe Zarina Diyas. Românca a dat semne că se află la un meci de antrenament, reușind să controleze cu autoritate, meciul, de la cap la coadă.

Simona Halep și-a adjudecat primul set al partidei cu Zarina Diyas, după 29 de minute de joc, cu scorul de 6-3. După ce a ratat o minge de brake în debutul meciului, Simona Halep a reușit să facă brake la zero, la scorul de 1-1. Ca mai apoi să închidă setul pe serviciul adversarei. Românca a făcut un set perfect în care a cedat doar trei puncte pe propriul serviciu.

Simona Halep a servit prima în setul doi, apoi a făcut brake și s-a distanțat la 2-0. Ca mai apoi, românca să facă 3-0 pe al doilea său serviciu, în care a contestat de două ori primul serviciu, însă fără să aibă dreptate. După care, la scorul de 3-0, Halep a reușit să facă din nou brake, dar abia cu a treia minge, distanțându-se astfel la un sec 4-0. La acest scor, Halep, s-a relaxat prea mult, a avut probleme cu primul serviciu și i-a oferit lui Dyas două mingi de re-brake. Însă românca s-a redresat rapid și-a câștigat serviciul și a dus scorul la 5-0. Ca mai apoi să facă din nou brake și să âși adjudece setul doi cu 6-0.

Este pentru a doua oară când cele două jucătoare se întâlnesc pe terenul de tenis, prima dată fiind în ianuarie 2014, în turul trei la Australian Open, când Halep s-a impus tot în două seturi.

În sferturile de finală,Simona Halep va juca fie cu Sabine Lisicki sau cu Yaroslava Shvedova. Este cel de-al treilea sfert de finală, consecutiv, reușit de Simona Halep în 2014, la toate cele trei Grand Slam-uri: Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

Acesta a fost primul meci jucat de Simona Halep în calitate de principală favorită la Wimbledon după eliminarea Serenei Williams și a lui Na Li.

Accederea în premieră în sferturile de finală la Wimbledon îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de 226.000  de lire și 430 de puncte WTA.

Cecul de 226.000 de lire asigurat lui Halep pentru accederea în sferturi, echivalează cu 1356 de salarii minime pe economie din România.