Breaking news

Simona Halep s-a accdientat și a abandonat în optimi la s-Hertogenbosch

Simona Halep s-a retras miercuri, în optimile de finală ale turneului de tenis pe iarbă de la s-Hertogenbosch, din cauza unei accidentări la omoplatul drept.

simona halep - semifinale indian wellsSimona Halep a abandonat meciul după ce câștigase primul set cu 7-5, iar în setul doi era condusă cu 1-3 și urma să servească pentru egalarea la 3-3. Problemele medicale la omoplatul drept au determinat-o pe româncă să abandoneze partida de tenis și să se retragă din turneul olandez.

Simona Halep a început slab partida cu nemțoaica, și-a pierdut primul serviciu astfel că românca s-a văzut condusă cu 2-0, 3-0, și 4-1. După care, românca a câștigat trei puncte consecutive și a egalat scorul la 4-4. La scorul de 5-5, Simona Halep a reușit să facă brake cu care a preluat conducerea setului unu cu 6-5. Halep a urmat la serviciu,  și după ce i-a anulat trei mingi re-brake adversarei, a reușit să își câștige game-ul și să închidă setul la 7-5.

După câștigarea primului set, Halep a cerut un time out medical din cauza unor dureri la omoplatul drept. După pauza medicală care a durat 7 minute, românca a debutat cu brake în setul doi, dar mai apoi, deși a condus cu 40 – o pe propriul serviciu, l-a pierdut și nemțoaica a egalat scorul la 1-1. Ca mai apoi la scorul dar 2-1, românca să-și piardă iar serviciul, iar nemțoaica s-a distanțat la 3-1. La acest scor, Halep a reușit să facă re-brake, revenind de la scorul de -40. Mai apoi, românca a decis să se retragă din meci din cauza durerilor la omoplatul drept.

Astfel că Annika Beck s-a calificat în sferturile de finală deși nu a câștigat partida.

În 2013, Simona Halep a câștigat turneul de tenis pe iarbă de la s-Hertogenbosch și avea de apărat 280 de puncte. Accederea în optimi la turneul din Olanda îi asigură româncei doar 30 de puncte WTA și un cec în valoare de 2.758 de euro.

O situație similară s-a produs și la turneul de tenis de la Roma din luna mai, când, Halep s-a retras în turul trei, acuzând dureri abdominale. Luni începe turneul de Grand Slam de la Wimbledon, iar retragerea lui Halep ar fi benefică pentru a evita o accidentare mai gravă care să o facă să rateze turneul pe iarbă londonez.