Breaking news

Simona Halep nu va participa la Roland Garros 2021. Românca a fost nevoită să se retragă din cauza accidentării

Simona Halep, locul trei mondial, deţinătoare a trofeului de la Roland Garros în 2018, nu va putea paticipa la turneul din Paris, al doilea Grand Slam al anului 2021, din cauza accidnetării suferite la turneul de la Roma.

„Cu mare dezamăgire îmi anunţ retragerea de la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros. Din păcate, ruptura de la gamba stângă are nevoie de mai mult timp de recuperare, iar calendarul este foarte aglomerat. Retragerea de la un turneu de Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este decizia corectă şi singura pe care o puteam lua în acest moment. Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristeţe, dar mă voi concentra pe recuperare, voi încerca să rămân pozitivă şi să revin pe teren în momentul în care voi fi în siguranţă. Roland Garros 2022, vin! Pe curând!”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Simona Halep a jucat trei finale la Roland Garros, în 2014 pierdută în faţa Mariei Sharapova, în 2017 pierdută în faţa lui Ostapenko iar în 2018 a cucerit turneul după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens.

Oficialii turneului Roland Garros au reacţionat imediat după anunţul făcut de Simona Halep.

„Fă-te bine cât mai repede, Simona! Pe curând”, au răspuns francezii, alături de un emoticon trist.

România are pe tabloul principal patru jucătoare la simplu feminin: Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu şi Ana Bogdan.