Breaking news

Simona Halep, nominalizată de WTA pentru titlul de ”Jucătoarea anului”

Simona Halep  a fost nominalizată de WTA pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului 2014, alături de Maria Şarapova, Ana Ivanovici, Petra Kvitova, Na Li şi Serena Williams.

simona halepSimona Halep, numărul 3 mondial în tenisul feminin,  este nominalizată de Asociația jucătoarelor profesioniste de tenis, pentru premiul de Cea mai bună jucătoare de tenis din lume în anul 2014.

Românca se bate pentru acest titlu, cu Serena Williams, Maria Şarapova, Ana Ivanovici, Petra Kvitova și Na Li.

Câştigătoarea va fi fie aleasă de reprezentanţii mass-media şi de fani care își pot vota favorita pe site-ul oficial WTA, până joi, 20 noiembrie, la ora 23.59, iar câştigătoarea va fi anunţată la 21 noiembrie.

Simona Halep a câştigat în acest an turneele de la Doha şi Bucureşti, a jucat în finală la Madrid, la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor şi în semifinale la Wimbledon şi Indian Wells.

Serena Williams, numărul 1 mondial, a câştigat în 2014 turneele de la Brisbane, Miami, Roma, Stanford, Cincinnati, US Open, precum şi Turneul Campioanelor.

Maria Şarapova, locul 2 WTA, s-a impus în acest an la Stuttgart, Madrid, Roland Garros şi Beijing.

Petra Kvitova (Cehia), locul 4 WTA, a câştigat turneele de la Wimbledon, New Haven şi Wuhan, Ana Ivanovici, numărul 5 WTA, a câştigat turneele de la Auckland, Monterrey, Birmingham şi Tokyo, iar Na Li, care s-a retras din activitate în acest an, s-a impus la Shenzhen şi la Australian Open.

Serena Williams a fost desemnată în ultimii doi ani, drept cea mai bună jucătoare din lume.

Tot pe site-ul WTA se poate vota și pentru ”WTA Rising Star”, titlul pentru jucătoarea cu cel mai mare progres în 2014, care în 2013 i-a revenit Simonei Halep.

>