Breaking news

Simona Halep, la un pas de un mare eşec la Toronto

Simona Halep a fost cât pe ce să piardă partida din turul doi de la Toronto, disputată cu americanca Jennifer Brady, venită din calificări şi aflată abia pe locul 76 mondial.

Pauza de 25 de zile de când a câştigat Wimbledon-ul, şi-a pus amprenta pe jocul româncei care a tras din greu pentru a se impune la limită, după un meci dramatic, în faţa americancei.

În primul set, Halep a revenit de la 0-3, la 3-3, dar la 5-4 şi-a pierdut serviciul şi americanca a câştigat primul set cu 6-4. Luptă strânsă a fost şi în setul doi, adjudecat cu 7-5 de Simona Halep.

În setul trie, românca a defilat până la 4-0 şi părea că se va impune fără probleme. Însă surpriză, Jennifer Brady a revenit de la 0-4 la 5-4. Abia la acest scor, Halep a reuşit să îşi mai facă serviciul şi să egaleze scorul la 5-5. La acest scor, Halep, dupăce a ratat două mingi de break, a reuşit să treacă la conducere cu 6-5 şi a servit pentru meci. Însă din păcate, americanca a făcut re-break şi s-a ajuns în tie-break unde Halep a condus cu 6-4, scor la care a avut prima minge de meci pe propriul serviciu. A returnat în fileu şi a ratat şansa să închidă partida. Şi-a recuperat greşeala pe a doua minge de meci obţinută pe serviciul americancei.

Astfel că după două ore şi 27 de minute de joc, Halep se impune şi merge în optimi unde va juca cu învingătoarea partidei disputate de Donna Vekic şi Svetlana Kuznetsova.

Simona Halep a câştigat de două ori Open-ul Canadei, în 2016 şi 2018.

>