Breaking news

Simona Halep joacă cu Serena Williams, Eugenie Bouchard și Ana Ivanovic la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost repartizată la Turneul Campioanelor de la Singapore, în aceeași grupă cu americanca Serena Williams.

halep - finaliste turneul campioanelor 2014În urma tragerii la sorți efectuată sâmbătă, Simona Halep a fost repartizată în Grupa Roșie a competiției, alături de Serena Williams (SUA), Eugenie Bouchard (Canada) și Ana Ivanovic (Serbia).

În timp ce în Grupa Albă au fost repartizate Maria Șarapova (Rusia), Petra Kvitova (Cehia), Agnieszka Radwanska (Polonia) și Caroline Wozniacki (Danemarca).

Rezerve la turneul de la Singapore sunt germanca Angelique Kerber și rusoaica Ekaterina Makarova.

Potrivit sistemului competiției de la Singapore, dotată cu premii de 6,5 milioane de dolari, ca fiecare dintre cele 4 jucătoare repartizate într-o grupă, să joace între ele. Astfel că după ce fiecare jucătoare a jucat trei partide cu cele trei adversare, se stabilește clasamentul și primele două merg în semifinale unde joacă încrucișat cu primele două din grupa opusă.

Simona Halep are victorii doar în fața sârboaicei și canadiencei. Anul trecut  la Turneul Campioanelor ”B” de la Sofia, Halep s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-3, în fața lui Ivanovic și anul acesta, în sferturi la Madrid, cu 6-2, 6-2.

Ana Ivanovic s-a impus anul trecut la Doha, când Halep a abandonat după primul set (la scorul de 6-3).

Simona Halep și Eugenie Bouchard au jucat doar de două ori,ambele meciuri fiind în 2014. La Indian Wells, în optimi, s-a impus românca cu 6-2, 1-6, 6-4, iar jucătoarea canadiană s-a impus în semifinale la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2.

În schimb, Halep a pierdut toate cele trei dispute cu Serena Williams, americanca învingând în 2011 în turul secund la Wimbledon, cu 3-6, 6-2, 6-1, și anul trecut la Roma, cu 6-3, 6-0 în semifinale, și la Cincinnati, cu 6-0, 6-4 în sferturi.

În fața celorlalte participante la turneul de la Singapore, Halep are următoarele bilanțuri: 0-5 cu Șarapova, 2-0 cu Kvitova, 2-4 cu Radwanska, 1-1 cu Wozniacki.

Simona Halep este a treia reprezentantă a țării noastre la Turneul Campioanelor, care reunește la sfârșit de sezon, cele mai bune opt jucătoare ale sezonului în curs. Prima româncă la Turneul Campioanelor a fost Virginia Ruzici, în 1983 și 1984, nimeni alta decât managerul Simonei, urmată de Irina Spîrlea, în 1998.

Halep a devenit a 147-a jucătoare care participă la WTA Finals, în istoria de 44 de ani a evenimentului. În ultimii 30 de ani doar trei jucătoare au câștigat competiția la debut, Serena Williams (2001), Maria Șarapova (2004) și Petra Kvitova (2011).

În acest an, Simona Halep a câștigat doar două turnee. La Doha  pe hard și pe zgură la București. A disputat finale la Madrid și Roland Garros, și semifinale la Wimbledon (iarbă) s-a oprit în semifinale.

>