Breaking news

Simona Halep învingătoare la Doha. A câștigat finala de tenis după ce a învins-o pe Angelique Kerber

Simona Halep a câștigat duminică, finala turneului WTA Premier de la Doha, după ce a învins-o în finală pe nemțoaica Angelique Kerber.

simona halep - tenisVictorie fabuloasă reușită duminică, de Simona Halep în Qatar la Doha. Simona Halep a câștigat duminică primul său titlu WTA din 2014 și al șaptelea din carieră, după cele șase cucerite în 2013 la Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia.

Simona Halep a început excelent finala cu nemțoaica Angelique Kerber. Românca a debutat cu un brake la zero iar la scorul de 3-1, Simona Halep a făcut al doilea brake, reușind să revină în game de la 15-40.

La scorul de 5-2, Halep a servit pentru set, dar a tremurat serios, întrucât nemțoaica a simțit jocul mai slab al româncei și a reușit să obțină trei mingi de re-brake. Din fericire, Simona le-a anulat pe toate și după ce a ratat o primă minge de set, a reușit să îl câștige după 32 de minute de joc.

În setul doi, pe primul serviciu, Halep i-a anulat adversarei o nouă minge de brake, a trecut în avantaj și a egalat scorul la 1-1. După care, la scorul de 22, după ce a ratat două mingi de brake, a trecut în avantaj și a făcut 3-2. La scorul de 5-3, Halep a obținut minge de meci pe serviciul adversarei și a câștigat finala după ce Angelique Kerber a făcut dublă greșeală.

Simona Halep a reușit ca în doar trei zile să învingă trei jucătoare din top 10. Pe Sara Errani (locul 7 WTA) în sferturi, pe Agnieszka Radwanska (locul 4 WTA) în semifinale și azi în finală pe Angelique Kerber, locul 9 mondial

Pentru că a câștigat finala, Simona Halep va încasa 441,000 și 900 puncte WTA. Este cea de-a zecea finală din carieră, jucată de Simona Halep în carieră și prima din 2014. Este cel mai important turneu pe care-l câștigă Simona Halep, în carieră, referitor la numărul de puncte câștigate, care o vor urca până pe locul 9 în ierarhia mondială.