Breaking news

Simona Halep, în optimi la turneul Masters de la Roma

Simona Halep merge brici în turneul feminin Masters 1000 de puncte de la Roma. Venită din calificări, românca a reușit să o elimine marți, pe Agnieszka Radwanska, a patra favorită a turneului.

simona halep - masters romaSimona Halep, singura româncă rămasă pe tabloul principal la simplu, a reușit marți o victorie de senzație, eliminând-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, a patra favorită a turneului.

Simona Halep a pierdut primul set în tie break, cu 6-7 (2-7), dar a reușit să le câștige în mod autoritar pe următoarele două.

În primul set, Simona Halep a reușit un brake la scorul de 3-3, a condus cu 4-3, a urmat la serviciu însă l-a pierdut, astfel că poloneza a egalat la 4-4, și a preluat conducerea la 5-4 pe propiul serviciu.

Românca a reușit egalarea la 5-5 apoi la 6-6 și primul set a ajuns la tie-break și câștigat de poloneză cu 7-2.

Halep a început cu dreptul setul doi. A servit prima, și-a câștigat lejer seviciu, a făcut brake, preluând conducerea cu 2-0, după care s-a distanțat la 3-0 pe al doilea serviciu.

Poloneza a căzut psihic în setul doi pe care l-a pierdut cu un scor categoric de 1-6, în favoarea româncei.

Simona a început setul trei în forță, reușind punct după punct, și astfel s-a calificat în optimile de finală.

Românca și-a adjudecat victoria în fața polonezei în trei seturi, scor 6-7, 6-1, 6-2, după două ore de joc.

Simona Halep va juca în optimi cu învingătoarea partidei disputată de italiencele Roberta Vinci și Nastassja Burnett.

Pentru accederea în optimile de finală, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 19,597 de euro și 125 puncte WTA.