Breaking news

Simona Halep, ghinion curat la Roma. A pierdut finala din cauza unei accidentări

loading...

Simona Halep, calificată în premieră în finala de la Roma, a pierdut în mod dramatic finala după ce în primul set la scorul de 5-2, s-a accidentat la glezna dreaptă.

simona halep montrealSimona Halep a reușit să facă primul break al finalei abia la scorul de 2-2 în primul set, după ce a ratat trei mingi de break pe primele două game-uri de serviciu ale ucraineencei. La 4-2 românca a făcut din nou break, iar la 5-2 a servit pentru set. Însă Halep și-a pierdut serviciul după ce la începutul game-ului a călcat greșit și și-a sucit glezna.

Elina Svitolina și-a făcut apoi serviciul și s-a apropiat la doar un game distanță de Halep. La 5-4, românca și-a chemat antrenorul. Spusele lui Daren Cehill au ajutat-o pe Simona să câștige la zero game-ul și să-și adjudece primul set cu 6-4 după 43 de minute de joc.

În pauza dintre seturi, Simona Halep a primit îngrijiri medicale la piciorul drept cu care a călcat strâmb în timpul meciului.

Simona Halep a debutat break în setul doi, după care, românca și-a pierdut de două ori la rând serviciul, iar la 3-1 a ratat două mingi de re-break. A reușit să treacă în avantaj și în cele din urmă a făcut re-break după care a egalat scorul la 3-3.

La 4-3, românca și-a pierdut din nou serviciul și a adus-o în postura de a servi pentru set pe ucraineancă. Însă după ce i-a anulat lui Elina Svitolina o minge de set, a făcut re-break. Apoi a cerut time-out medical. După care a servit și a egalat scorul la 5-5.

La 6-5, Halep a jucat foarte slab, și-a pierdut serviciul și ucraineanca a câștigat setul doi cu 7-5.

Românca a început catastrofal setul trei, și l-a pierdut cu 6-1. Calificarea în finală îi sigură lui Halep un cec în valoare de 230,565 euro și 585 puncte WTA.

Dacă ar fi câștigat finala, Halep ar fi urcat de luni pe locul doi mondial, detronând-o astfel pe Serena Williams.

loading...