Breaking news

Simona Halep este noua Regină a tenisului feminin. A devenit numărul unu mondial!

Simona Halep a devenit sâmbătă, prima româncă din istorie care devine numărul unu mondial. Halep a învins-o în semifinale la Beijing pe Jelena Ostapenko.

halep simonaLa 43 de ani distanţă de când Ilie Năstase devenea primul lider mondial al clasamentului ATP, Simona Halep scrie istorie la Beijing, unde a devenit în premieră numărul unu mondial.

Românca a învins-o pe Jelena Ostapenko în semifinale, scor 6-2, 6-4, şi va deveni, oficial de luni, prima româncă lider mondial din istorie. Halep a plâns de fericire, la finalul partidei cu letona, când organizatorii i-au dăruit cifra 1 formată din trandarifi.

Simona Halep a jucat fabulos în primul set pe care l-a adjudecat cu scorul de 6-2 după 38 de minute de joc.

Românca a început cu break semifinala cu letona, iar la 4-2 a bifat cel de-al doilea break după 10 minute de joc şi abia cu cea de-amcincea minge de break. A fost o adevărată luptă între cele două jucătoare, însă Halep a ineşit învingătoare. Astfel că după 38 de minute de joc, românca a câştigat setul inaugural cu 6-2.

În setul doi, Halep şi-a menţinut nivelul bun de joc şi a reuşit break la scorul de 2-2. Însă, letona a fost mai insistentă şi a reuşit să facă re-break foarte rapid. Halep a pesat-o pe Ostapenko şi a obţinut break-ul la 4-4, fapt ce a adus-o pe Halep în postura de a servi pentru meci, finală şi locul unu mondial. Lucru care s-a şi întâmplat. Halep va juca finala de la Beijing contra învingătoarei semifinalei disputate de Petra Kvitova şi Caroline Garcia.

„Sunt bucuroasă, aşteptam de mult timp acest moment. Este un vis împlinit, le mulţumesc membrilor familiei mele, dar trebuie să mă gândesc că nimic nu este încheiat. Mâine mă aşteaptă o finală pe care vreau să o câştig” ,a declarat Simona Halep la finalul meciului cu Ostapenko.

Simona Halep devine astfel cel de-al 25-lea lider mondial WTA! Românca este calificată de pe primul loc la Turneul Campioanelor ce se va desfăşura în perioada 22 -29 octombrie. Este al patrulea an consecutiv când Halep se califică la Turneul Campioanelor.

Simona Halep va primi un premiu de un milion de dolari din partea sponsorului oficial WTA pentru că a devenit numărul unu mondial.