Breaking news

Simona Halep e terminată. A luat bătaie de la Karolina Pliskova în Fed Cup

Simona Halep a fost învinsă sâmbătă, în primul meci al confruntării României cu Cehia din optimile de finală ale Fed Cup. Românca a fost învinsă de Karolina Pliskova, în trei seturi.

simona halepSimona Halep, locul trei mondial, și principala jucătoare a echipei de Fed Cup a României, a dezamăgit în primul meci.

Karolina Pliskova s-a impus în fața româncei în trei seturi, scor 6-7 (4), 6-4, 6-2, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Anterior, Simona Halep și Karolina Pliskova se mai întâlniseră de trei ori, toate partidele fiind câștigate de jucătoarea română: în finala turneului de la Dubai (2015), scor 6-4 7-6 (4), în optimile de finală de la Indian Wells (2015), scor 6-4, 6-4 și în sferturile de finală ale turneului de la Sydney (2016) scor 6-4, 7-5.

După meci, Halep a declarat că este foarte tristă că a pierdut meciul de deschidere al întâlnirii de Fed Cup dintre echipele României și Cehiei, dar a recunoscut că adversara ei, Karolina Pliskova, a meritat să câștige.

“Sunt bucuroasă că am putut să joc aici, sper că nu am dezamăgit prea mulți suporteri. Mi-am dorit foarte mult să câștig, dar nu am reușit. Am fost foarte aproape din nou, din păcate de o perioadă nu mai reușesc să închei meciurile. Contra ei e greu să ai o tactică pentru că nu știi niciodată de unde îți vine mingea. Vine tare și mai tare tot timpul. Am încercat să o alerg, pentru că din alergare nu dă prea bine, dar azi a dat câteva mingi. Cred că pe partea mea trebuia mai mult noroc la anumite mingi. Nu a fost ușor să termin meciul cu o înfrângere, chiar sunt foarte tristă că am pierdut. Dar e tenis, mai avem șanse, sper să câștige Monica și mâine să fiu mai bine și să câștig și eu. Nu e ușor, dar trebuie să merg mai departe. Cred că Pliskova a fost solidă și a meritat să câștige azi”, a spus Simona Halep.

Halep a adăugat că Pliskova este poate cea mai în formă jucătoare din top 15, precizând că i-a fost foarte greu să îi “citească” serviciul în acest meci.

Al doilea meci de simplu al confruntării dintre România și Cehia, le opune pe Monica Niculescu și Petra Kvitova. Cehia are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

>