Breaking news

Simona Halep, desemnată jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013

Simona Halep a mai câștigat încă un premiu în 2013. Românca a fost desemnată azi de WTA, drept jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013.

simona halep - wtaSimona Halep încheie în forță anul 2013 cu premiul Most Improved Player Of The Year. Trofeu care se adaugă celor șase câștigate în ultimele luni.

Totul a început cu un parcurs incredibil la Roma, iar acum, şase luni mai târziu, ea se află la un pas de Top 10. Simona Halep este WTA Most Improved Player Of The Year”, scrie site-ul WTA.

La Roma, Halep a ajuns în semifinale, eliminându-le pe parcurs pe Svetlana Kuznetsova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci şi Jelena Jankovic, înainte de a fi învinsă în penultimul act de liderul mondial, Serena Williams.

Au urmat şase luni de progres. Dacă luăm în considerare şi parcursul de la Roma, Halep a avut un palmares de 43-8 la ultimele 14 turnee, câştigând primele ei şase titluri WTA la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, şi încheind pe locul 11 în clasamentul mondial”, mai notează site-ul WTA.

Site-ul oficial WTA precizează faptul că prezenţa Simonei Halep în Top 10 este doar o preblemă de timp. Dacă va intra în Top 10, Halep va deveni a treia jucătoare din România care reuşeşte o astfel de performanţă, după Virgina Ruzici (locul 8) şi Irina Spârlea (locul 7).

Cât de sus poate ajunge Halep?”, se întreabă site-ul WTA în finalul articolului dedicat Simonei.

Simona Halep a luptat pentru acest titlu cu jucătoarele Sloane Stephens și Carla Suarez Navarro.

Titlul a mai fost câștigat de o româncă, în anul 1978, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep.

Acest trofeu a mai fost câștigat în anii anteriori și de: Serena Williams, Maria Șarapova, Justine Henin, Martina Hingis, Monica Seles și Steffi Graf.

Halep are în 2013, un bilanț de 53 de victorii și 17 înfrângeri și șase turnee câștigate: Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia.