Breaking news

Simona Halep, calificare uluitoare în sferturi de finală la Australian Open 2020

Simona Halep a reuşit o calificare fantastică, în toiul nopţii, la Australian Open. Românca a învins-o pe belgianca Elise Mertens şi s-a calificat pentru a patra oară în carieră, în sferturi de finală la turneul australian.

Simona Halep a câştigat primul set după 50 de minute de joc, cu scorul de 6-4. Primul break l-a reuşit la scorul de 1-1, duppă 9 minute de joc, cu a patra minge. Şi-a pierdut apoi serviciul la 3-2, a făcut re-break la 4-4, iar la 5-4, şi-a câştigat cu greu serviciul, reuşind să închidă setul abia cu a patra minge.

Simona Halep a început în forţă setul doi, reuşind să conducă cu 3-0, însă belgianca şi-a ridicat fantastig nivelul de joc, reuşind să egaleze scorul la 4-4. La acest sco, după zece minute de joc şi patru mingi de break irosite, Halep a ieşit învingătoare, preluând conducerea cu 5-4, fapt ce i-a permis să servească pentru câştigarea partidei. Şi după o orp şi 37 de minute de joc spectaculos, Simona Halep se impune în două seturi, scor 6-4, 6-4. A fost a patra victorie consecutivă la Australian Open 2020, fără set pierdut de Halep.

În sferturi de finală, Halep va juca cu învingătoarea partidei disputate de Anett Kontaveit şi Iga Swiatek.

Simona Halep şi-a asigurat 430 puncte WTA şi un cec în valoare de 525.000 dolari australieni, pentru calificarea în sferturi la Australian Open.

Accederea în sferturi la Australian Open, îi asigură româncei locul doi mondial.

>