Breaking news

Simona Halep, calificare spectaculoasă în sferturi de finală la Miami Open

Simona Halep a reuşit să se califice, miercuri, în premieră, în sferturile de finală ale turneului de tenis Miami Open, după ce a eliminat-o în două seturi pe italianca Flavia Pennetta.

simona halepSimona Halep, locul trei mondial şi a treia favorită la Miami, a reuşit marţi, să o învingă pentru prima dată în carieră pe italianca Flavia Pennetta.

Românca a avut nevoie de o oră şi 31 de minute de joc ca să o învingă pe italiancă.

Simona Halep a câştigat primul set al partidei cu Flavia Pennetta, după 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3, graţie break-ului reuşit la scorul de 3-2.

După ce şi-a adjudecat primul set cu 6-3, Halp a făcut un set doi foarte ciudat. A fost condusă cu 2-0, 2-5, 3-5, dar a reuşit să revină în mod fantastic în set şi să se impună cu 7-5.

A fost un meci foarte greu, am fost condusă cu 5-2 în setul al doilea, am fost foarte nervoasă, m-am certat şi am revenit în teren mult mai agresivă. Până la urmă am câştigat meciul şi sunt foarte fericită. Îmi aduc aminte meciul contra ei de la US Open, am fost dezamagită că am pierdut atunci. Mi-am dorit să joc din nou împotriva ei, am fost mult mai agresivă, am avut mai multă incredere”, a spus Halep la final de partidă.

A fost a patra partidă jucată cu Pennetta şi prima dată când reuşeşte să o învingă. În sferturi de finală, românca va juca cu americanca Sloane Stephens, aflată pe locul 45 mondial.

Halep a mai jucat de patru ori cu americanca, iar scorul victoriilor este egal, 2-2.

Calificarea în premieră în sferturi la Miami îi asigură Simonei Halep un cec în valoare 112.270 de dolari şi 215 puncte WTA.