Breaking news

Simona Halep, calificare fabuloasă în finală la Cincinnati. Românca e la un pas de a deveni numărul unu mondial

loading...

Simona Halep a demolat-o în semifinale pe americanca Sloane Stephens şi s-a calificat fără emoţii pentru a doua oară în carieră, în finala turneului de tenis de la Cincinnati. Dacă câştigă finala, Halep devine de luni, numărul unu mondial în tenisul feminin.

simona halepSimona Halep a reuşit să câştige primul set cu 6-2, după doar 28 de minute de joc, graţie unui joc excelent la care americanca nu a avut antidot.

Halep a defilat şi în setul doi pe care l-a câştigat cu 6-1. Românca şi-a adjudecat victoria în două seturi, scor 6-2, 6-1, după doar 55 de minute de joc.

Halep a făcut un joc solid şi a controlat partida cap coadă. În finală, românca se va duela cu iberica Garbine Muguruza.

Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 260,970 dolari şi 585 de puncte WTA pentru calificarea în finală la Cincinnati. Dacă va cîştiga finala, românca primeşte 522,450 dolari, 900 puncte WTA şi devine numărul unu mondial în tenisul feminin.

Halep este astfel la doar un meci distanţă de o performanţă istorică: să devină prima româncă din lume care devine numărul unu mondial în tenisul feminin.

Halep a mai jucat finala de la Cincinnati în 2015, când a fost învinsă de Serena Williams.

loading...