Simona Halep, calificare dramatică în turul doi la turneul Premier de la Tokyo

Simona Halep a reușit să se califice în turul doi la turneul de simplu feminin din cadrul WTA Premier de la Tokyo, după ce rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova s-a retras din meci.

simona halep - us openSimona Halep a fost cât pe ce să rateze calificarea în turul doi la Tokyo. Românca, cap de serie numărul 13, a avut de furcă cu Anastasia Pavlyuchenkova. Rusoaica reușind să-și adjudece primul set cu 6-3.

După un prim set pierdut cu 3-6, Halep a reușit un set doi, extrem de spectaculos. A pierdut serviciul de debut, după care a reușit să revină de la 0-2, la 3-2. Ca mai apoi să fie condusă cu 5-3, și din nou, românca a reușit egalarea la 5-5. Din păcate, la acest scor, Halep și-a pierdut din nou serviciul iar rusoaica a preluat din nou conducerea cu 6-5. Însă, Halep nu s-a dat bătută și a egalat scorul la 6-6, s-a ajuns la ti-ebreak unde s-a impus cu 7-5.

Românca a început în forță setul trei, cu un brake, apoi și-a câștigat cu dificultate serviciul, a făcut 2-0. La acest scor a făcut rapid al doilea brake, fapt ce a determinat-o pe rusoaică să cadă psihic și să se retragă din meci.

În turul doi, Simona Halep va juca cu nemțoaica Andrea Petkovic. Pentru accederea în turul doi, Halep și-a asigurat un cec în valoare de 12.480 de dolari și 70 puncte wta.

În turul doi este calificată și Sorana Cîrstea, care va juca în această fază a competiției cu Misaki Doi.

>