Breaking news

Simona Halep, calificare dificilă în turul doi la Australian Open. Românca s-a accidentat!

Simona Halep s-a calificat marţi, cu mare dificultate în turul doi la Australian Open. Principala favorită a turneului de Grand Slam s-a accidentat la începutul setului doi şi este incertă pentru competiţie. Tot marţi, Sorana Cîrstea a reuşit să acceadă în turul doi.

Simona Halep a început cu un break meciul cu Destanee Aiava. Însă, australianca, susţinută de public, s-a dezlănţuit pe terenul de joc şi a condus cu 5-2.

La acest scor, Aiava cerut intervenţia medicului, iar meciul a fost oprit timp de aproximativ 8 minute. După reluare, Halep a salvat două mingi de set ale adversarei şi a egalat la 5. Aiava a întrerupt seria de game-uri câştigătoare a Simonei şi a preluat conducerea. Imediat Halep şi-a câştigat seviciul şi s-a impus şi in tiebreak(7-5), câştigând primul set cu 7-6, după o oră şi 13 minute de joc.


După un set dificil, Halep a avut ghinion şi la începutul setului doi. La 1-0 pentru Simona şi 30-0 pentru Aiava pe serviciul său, în setul doi, Halep a călcat greşit şi s-a prăbuşit sub durere. Imediat, doctorul şi-a făcut apariţia pe teren pentru a-i acorda ajutor Simonei, care a reuşit să treacă peste evenimentul neplăcut. Totuşi, imaginile cu durerile groaznice ale Simonei nu arată deloc bine!

Şi după o oră şi 53 de minute, un set câştigat la limită şi un al doilea aproape perfect, Simona s-a calificat în turul al doilea, după 7-6 (5), 6-1 cu Destanee Aiava, iar următoarea adversară va fi canadianca Eugenie Bouchard.

Sorana Cîrstea a învins-o în primul tur pe Zarina Diyas, în trei seturi,  5-7, 6-4, 6-3.

În turul doi, Sorana Cîrstea va juca cu Lucie Safarova, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29,.