Simona Halep a urcat pe locul 7 mondial

Simona Halep este de azi, a 7-a jucătoare a lumii, în tenis. Românca egalează astfel performanța realizată de Irina Spârlea în 1997.

simona halep - tenisSimona Halep a urcat două locuri față de săptămâna trecută și este de azi, pe locul 7 mondial, în ierarhia de simplu feminin a WTA. Este cea mai bună clasare a Simonei Halep, din toată cariera, și a doua cea mai bună performanță în clasamentul WTA, reușită de o româncă.

Simona Halep are un total de 4435 de puncte și este la doar 55 de puncte de locul 6 și la 1270 de puncte de locul trei mondial.

Sorana Cârstea și Monica Niculescu staționează și în această săptămână în clasamentul mondial, prima pe locul 27 iar a doua pe 53.

În timp ce Alexandra Cadanțu a coborât două locuri până pe 62. Irina Begu a reușit o urcare de 22 de locuri, până pe poziția 123, cu un total de 508 puncte.

Alexandra Dulgheru a urcat un singur loc, pe poziția 141 cu un total de 446 de puncte.

În clasamentul de dublu feminin, Monica Niculescu rămâne cea mai bine poziționată româncă, locul 43, Raluca Olaru a urcat trei locuri, până pe 62, iar Irina Begu, grație câștigării turneului de la Rio Open, a urcat 18 locuri, până pe poziția 66.

>