Breaking news

Simona Halep a urcat pe locul 32 în ierarhia mondială WTA

Simona Halep este de azi, pe locul 32 în clasamentul mondial WTA, cea mai bună poziție ocupată de româncă în cariera ei de până acum în competiția de simplu feminin.

simona halep - romaGrație câștigării celor două turnee de tenis din Nuremberg și din ‘s-Hertogenbosch, Simona Halep a reușit să urce 13 poziții în clasamentul WTA, ajungând pe locul 32, cea mai bună poziție în ierarhia mondială din cariera româncei.

În doar șapte zile, Simona Halep a reușit o urcare spectaculoasă în ierarhia mondială, fiind singura româncă care reușește performanța de a câștigat două turnee WTA, într-o săptămână.

Halep este acum la doar nouă locuri în spatele Soranei Cîrstea, care de azi se află pe locul 23 în ierarhia mondială, cu 1760 de puncte.

Monica Niculescu staționează pe locul 49 cu un total de 1225 puncte. În timp ce Irina Begu a coborât o poziție până pe 61, cu un total de 1015 puncte acumulate.

Alexandra Cadanțu, a cincea româncă aflată în top 100 WTA, a coborât și ea două locuri, până pe 87, având acum un total de 778 puncte acumulate.

Toate cele cinci românce aflate în top 100 mondial, se află pe tabloul principal de simplu feminin de la Wimbledon.