Breaking news

Simona Halep a scăpat de suspendare

Coșmarul s-a terminat pentru Simona Halep. Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni. Ceea ce înseamnă că Halep se poate întoarce pe terenul de tenis chiar de  azi. 

Azi a venit verdictul pentru Halep în procesul de la TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei Halep.

Întrucât decizia de suspendare aplicată de ITIA, a fost dată pe 7 octombrie 2022, perioada a expirat pe 6 iulie 2023. Drept urmare, Halep revine insant pe terenul de tenis. Românca a stat suspendată în  mod abuziv din 6 iulie 2023.

„TAS admite apelul depus de Simona Halep şi reduce perioada de ineligibilitate a acesteia de la patru ani la nouă luni. Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de ITF Independent Tribunal trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale Hotărâre arbitrală cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător. De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obţinute de dna Halep din 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament şi premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA şi apelul depus de Simona Halep este admis în parte (cererea sa de antedatare a începerii suspendării la 29 august 2022 este respinsă)”, a precizat TAS într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

>