Breaking news

Simona Halep a pierdut finala de la Madrid şi ratează şansa de a redeveni numărul unu mondial

Simona Halep a fost învinsă sâmbătă seară, în finala de la Madrid, de olandeza Kiki Bertens şi a ratat şansa de a redeveni de luni, noul număr unu mondial.

Simona Halep a pierdut primul set al finalei, cu 4-6, după 37 de minute de joc, deşi a condus cu 2-1, 3-1 şi 4-2. De la acest scor, Halep nu a mai reuşit să câştige vreun game şi a cedat setul pe fondul unor greşeli nenumărate în jocul său. Nici intervenţia antrenorului de la 4-3, nu a ajutat-o pe româncă, care s-a afundat în greşeli.

Din păcate, Halep a început cu stângul şi setul doi, întrucât şi-a pierdut serviciul. A fost condusă cu 2-0, a egalat la 2-2 şi din nou şi-a pierdut serviciul. În cele din urmă, Halep a fost învinsă în setul doi tot cu 6-4.

Simona Halep ratează astfel şansa de a-şi lua revanşa în faţa olandezei după finala de la Cincinnati şi să redevină numărul unu mondial.

Pentru calificarea în finala de la Madrid, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 608,700 euro şi 650 de puncte WTA.

Simona Halep a mai cucerit de două ori turneul de la Madrid, în anul 2016 şi 2017. Este a doua finală pierdută de Halep după cea din 2014 în faţa Mariei Sharapova.

>