Breaking news

Simona Halep a învins-o Caroline Wozniacki și s-a calificat în finală la Dubai

Simona Halep a învins-o vineri seară în semifinale pe daneza Caroline Wozniacki, și s-a calificat pentru prima dată în carieră, în finala turneului WTA Premier 5 de la Dubai.

simona halep - us open 2014Simona Halep, principala favorită a turneului de tenis de la Dubai, a reușit să se impună în semifinale, în fața danezei, în trei seturi, scor, 2-6, 6-1, 6-1.

Simona Halep și-a pierdut prima dată serviciul, în primul set, la scorul de 2-1 pentru daneză. După care, la 4-1, Halep a reușit să-i anuleze lui Wozniacki o nouă minge de break, care ar fi adus-o pe daneză în postura de a servi pentru adjudecarea primului set. La scorul de 5-2 pentru daneză, Halep și-a pierdut la zero serviciul, după ce a făcut dublă greșeală. Astfel că daneza și-a adjudecat primul set cu 6-2, pe serviciul româncei după 30 de minute de joc.

la fel ca și în partida cu Makarova, Simona Halep a avut mari probleme atât pe propriul serviciu cât și la retur, bifând 16 erori neforțate în primul set și două duble greșeli.

În setul doi, Simona Halep a debutat cu break, a urmat apoi la serviciu și după ce i-a anulat danezei o minge de re-break, a trecut în avantaj și a făcut 2-0. Iar la acest scor, Halep a bifat al doilea break consecutiv și s-a distanțat la un sec 3-0. Românca a urmat apoi la serviciu și a făcut 4-0. Scor la care, românca a ratat o minge de 5-0 și Wozniacki și-a câștigat pentru prima dată serviciul în setul doi. La 4-1, Halep s-a chinuit 9 minute pe propriul serviciu, reușind să își câștige game-ul doar după ce a ratat patru mingi și i-a anulat danezei o minge de re-break. Iar mai apoi, a venit rândul româncei să încheie pe serviciul danezei, setul doi, cu 6-1.

Simona Halep a servit prima în setul trei și a reușit să-și câștige rapid și la zero, game-ul. Iar mai apoi a făcut break și a preluat conducerea cu 2-0 în setul decisiv. Și în loc să facă 3-0, Halep și-a pierdut serviciul după ce a ratat o minge de 3-0. Românca și-a recuperat rapid greșeala, făcând re-break. La scorul de 3-1, Halep a reușit să-i anuleze danezei alte două mingi de re-break, și a reușit să facă 4-1. După care Simona Halep a reușit break la zero și a servit pentru calificarea în finala de la Dubai.

În finală, Simona Halep va juca cu cehoaica Karolina Pliskova, locul 18 mondial. Calificarea în ultimul act la Dubai, îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de 227,860  de dolari și 585 puncte WTA. Iar dacă o va învinge pe cehoaică, Halep pleacă acasă cu 900 de puncte WTA și un cec în valoare de 456,000 de dolari.

Este cea de-a 16-a finală jucată în carieră de româncă și a doua din 2015. Până acum, Halep are câștigate nouă turnee, șase în 2013, două în 2014 și unul în 2015.