Breaking news

Simona Halep a câștigat turneul de tenis de la Shenzhen. E al nouălea titlu din carieră

Simona Halep a câștigat sâmbătă dimineață, în direct la Digi Sport 1, primul turneu WTA din 2015 și al nouălea din carieră. Românca a învins-o în două seturi, pe elvețianca Timea Bacsinszky, în finala turneului Shenzen Open dotat cu premii în valoare de 500.000 de dolari.

simona halepPrezentă pentru prima dată la turneul de la Shenzhen Open, Simona Halep și-a confirmat poziția de principală favorită și a bifat primul ei turneu jucat și câștigat în 2015.

Simona Halep a început primul set al finalei de la Shenzhen, cu un break. Ca mi apoi la scorul de 3-1, să facă al doilea break, revenind spectaculos de la 0-40. Și după doar 30 de minute de joc, Halep și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-2.

În debutul setului de doi, Simona Halep a condus cu 40-0, dar a ratat toate cele trei mingi de break. La scorul de 2-2, Simona Halep a fructifica mingea de break pe care a obținut-o și a preluat conducerea cu 3-2. Halep a ratat două mingi de al treilea break, la scorul de 4-2, dar a obținut o a treia minge cu care a făcut 5-2. A urmat la serviciu și a închis setul doi cu 6-2, adjudecându-și victoria după doar o oră și 3 minute de joc cu elvețianca.

La final de partidă, elvețianca a felicitat-o pe Simona Halep și i-a spus acestea că a fost prea bună pentru ea, azi.

Este prima dată când joc și câștig în China, este un început fantastic de an pentru mine. Mulțumesc publicului pentru că a venit la meci. Sper să repet performanța lui Na Li la Melbourne. Mulțumesc lui Na Li pentru că a fost azi prezentă la finală”, a declarat Simona Halep la final de partidă.

Simona Halep a primit trofeul turneului de la Shenzhen, din mâinile lui Na Li, câștigătoare a primelor două ediții ale competiției.

În cele cinci meciuri jucate pe tabloul principal de la Shenzhen Open, Simona Halep a pierdut un singur set, în primul tur, cu nemțoaica Annika Beck.

Pentru câștigarea turneului de tenis de la Shenzhen, Simona Halep va pleca acasă cu un cec în valoare de 111,163 și 280 puncte WTA.

În timp ce elvețianca va primi un cec în valoare de 55,323 de dolari și 180 puncte WTA.

Este cel de-al nouălea turneu WTA câștigat de Simona Halep în carieră, după cele șase din 2013: Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, și cele două din 2014: Doha și București Open.

De luni, Simona Halep va evolua pe tabloul principal la turneul de tenis de la Sydney, transmis de Digi Sport, și dotat cu premii în valoare de 710.000 dolari. Iar din 19 ianuarie, Halep evoluează la Australian Open.

Pe tabloul principal de simplu feminin de la Shenzhen Open 2015 s-au mai aflat și româncele Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru, toate eliminate încă din primul tur.

Parcurs Simona Halep la Shenzhen Open 2015:

Primul Tur: Simona Halep – Annika Beck (locul 55 WTA) – 4-6, 6-4, 6-3

Optimi de finală: Simona Halep – Natalia Vikhlyantseva (locul 584 WTA) – 6-2, 6-2

Sferturi de finală: Simona Halep – Alexandra Krunic (locul  84 WTA) – 6-3, 6-3

Semifinale: Simona Halep – Saisai Zheng (locul 97 WTA) – 6-2, 6-3

Finală: Simona Halep – Timea Bacsinszky (locul 47 WTA) – 6-2, 6-2.