Breaking news

Simona Halep este de neoprit. A câștigat turneul de tenis de la Budapesta, al treilea din 2013

Simona Halep a reușit să câștige finala WTA de tenis de la Budapesta, după ce a învins-o în trei seturi pe austriaca Yvonne Meusburger. Trecându-și astfel în palmares cel de-al treilea titlu din carieră.

simona jalep - budapestaPerformanță fantastică reușită de Simona Halep la Budapesta. A reușit să câștige finala, a treia consecutiv, în 2013.

Simona Halep și-a trecut în palmares cel de-al treilea turneu WTA din carieră, toate câștigate în 2013. Românca este la ora actuală cea mai bună jucătoare de tenis din România.

Simona Halep a început în forță finala, reușind să facă primul brake la scorul de 1-1.

La scorul de 4-2, Simona a mai reușit încă un brake, care i-a permis să se desprindă la 5-2. La acest scor, românca a ratat trei șanse de a închide primul set pe propriul serviciu.

Însă, Halep și-a răscumpărat greșeala după ce a reușit să obțină trei mingi de re-brake cu care a câștigat primul set cu scorul de 6-3, după 42 de minute de joc.

Simona Halep nu a încept prea bine setul doi, întrucât și-a pierdut serviciul la scorul de 1-1. Însă a reușit să facă re-brake și să egaleze scorul la 2-2. Din păcate, Halep și-a pierdut din nou serviciu, iar austriaca a preluat conducerea cu 3-2 și mai apoi cu 4-2, pe propriul serviciu.

Simona Halep a reușit să facă re-brake la scorul de 5-4 pentru austriacă, împiedicând-o astfel să câștige setul doi.

În mod inexplicabil, românca și-a pierdut din nou serviciul la scorul de 5-5, oferindu-i austriecei șansa să câștige setul doi pe propriul serviciu. Simona Halep a reușit să facă re-brake pentru a treia oară și să împingă setul doi în tie-break.

În tie break românca a pierdut în mod inexplicabil, deși a avut trei mingi de meci. Austriaca reușind să se impună cu 9-7 în tie-break și să împingă meciul în setul trei.

După eșecul din tie-break-ul setului doi, Simona Halep s-a redresat rapid și a debutat perfect în setul trei.  A făcut de două ori brake și-a câștigat primele două servicii și a condus cu 4-0 după care s-a impus cu 6-1 în setul trei.

Fupă dou ore și 25 de minute de joc, Simona Halep a reușit să câștige finala de la Budapesta în fața austriecei Yvonne Meusburger.

Este cel de-al treilea turneu WTA câștigat în 2013 de către Simona Halep după cele de la ‘s-Hertogenbosch și Nuremberg din luna iunie.

Este pentru a patra oară când Hael o întâlnește pe austriaca Yvonne Meusburger, într-un meci oficial și pentru a treia oară când o învinge.

Pentru câștigarea finalei, Simona Halep va primi 280 puncte WTA și 40.000 de dolari. Cele 280 de puncte câștigate azi o vor propulsa până pe locul 22 în ierarhia mondială, fiind cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România în acest moment.