Breaking news

Simona Halep a bătut-o măr pe Madison Keys, la Roma

Simona Halep s-a calificat în turul trei la turneul Premier de la Roma, după ce miercuri, a bătut-o măr pe americanca Madison Keys.

simona halep - romaSimona Halep a reușit miercuri o victorie fantastică la turneul de la Roma, unde în 2013 a fost competiția care anunța marele succes al româncei. Halep s-a impus miercuri, în trei seturi în fața americancei. După ce a cedat în mod surprinzător primul set cu 5-7, deși condusese cu 2-0, Halep a revenit fabulos în meci, adjudecându-și următoarele două seturi, într-un mod autoritar, spulberând-o pe americancă.

Simona Halep a condus cu 2-0 în primul set cu americanca, dar din păcate a cedat setul cu 5-7, după 47 de minute de joc.

După ce a pierdut  primul set, Halep s-a trezit la viață și a câștigat cu 6-0 setul doi, după doar 24 de minute de joc cu americanca. Românca a reușit să câștige șase puncte consecutive, și reușind trei brake-uri, la scorul de 1-0, 3-0 și 5-0.

Simona Halep a servit prima și în setul trei, iar la 1-0 a făcut din nou brake. A condus cu 3-0, scot la care americanca a reușit să își câștige serviciu, pentru ultima dată însă. Românca a reușit să câștige și setul trei cu scorul de 6-1

Simona Halep a reușit să câștige partida cu Madison Keys după o oră și 37 de minute de joc. În turul trei, Halep va juca cu iberica Carla Suarez, a 13-a favorită a turneului de la Roma.

Accederea în turul trei îi asigură româncei un cec în valoare de 22.060 de euro și 105 puncte WTA. În 2013, Halep a ajuns până în semifinale la Roma, unde a fost învinsă de Serena Williams. Și în acest an s-ar putea întâlni în semifinale la Roma tot cu americanca.

Indiferent de parcursul său la Roma, Simona Halep va urca de luni, pe locul 4 mondial, întrucât Victoria Azarenka este accidentată și nu își poate apăra punctele de la Roma. Simona Halep stabilește astfel un nou record personal și național, devenind prima româncă ce se clasează pe locul patru în lume în tenisul feminin.