Breaking news

Silviu Ionescu, fost diplomat al României la Singapore, a murit la Penitenciarul Rahova

Silviu Ionescu, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, a decedat, marți seară, în Spitalul Penitenciarului Rahova, din cauza unei afecțiuni la plămâni. Diplomatul a ajuns după gratii după ce pe 15 decembrie 2009 a produs două accidente în Singapore, în urma cărora a murit o persoană.

silviu ionescuSilviu Ionescu era încarcerat la Penitenciarul Rahova în urma condamnării definitive, dictată de Curtea de Apel București în februarie 2014.

Diplomatul trebuia să facă șase ani de închisoare pentru că a produs două accidente auto în Singapore, pe 15 decembrie 2009, în urma cărora o persoană a decedat, iar alte două au fost rănite.

Potrivit anchetei întreprinse de procurorii Parchetului General, pe 15 decembrie 2009, în jurul orei 3,10, Silviu Ionescu, în timp ce conducea în orașul Singapore un autoturism Audi A6 aparținând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat la o intersecție semaforizată două persoane, în vârstă de 30 și 24 de ani, care traversau regulamentar strada.

Diplomatul român a părăsit locul accidentului și a continuat să conducă autovehiculul până la următoarea intersecție semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident, soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată, Silviu Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului și abandonând autoturismul într-o zonă industrială a orașului Singapore.

În loc să se predea autorităților de la Singapore, diplomatul a sesizat poliția singaporeză spunând că i-a fost furat autoturismul.

Procurorii din Singapore au descoperit că Silviu Ionescu a condus sub influența băuturilor alcoolice.

După producerea accidentului, Silviu Ionescu, sub un pretext fals, a părăsit statul Singapore, încălcând astfel procedurile diplomatice.

Silviu Ionescu a fost arestat în România, pe data de 8 mai 2010, după ce procurorii Parchetului General l-au acuzat că a încercat să influențeze declarațiile unor martori. Însă a fost eliberat ulterior din arest și încarcerat în februarie 2014.

>