Breaking news

Pedeapsa lui Silvio Berlusconi, redusă de la 4 la 1,5 ani de închisoare

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru fraudă fiscală.

UPDATE: 21.00: Condamnarea de patru ani de închisoare în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi a fost redusă la un an, dat fiind că beneficiază de prescriere pentru o parte din infracţiuni.

Berlusconi a obţinut o reducere a pedepsei în virtutea unei legi de amnistiere adoptată în 2006 de fostul Guvern de stânga pentru reducerea numărului deţinuţilor.

Un tribunal din Milano, l-a condamnat vineri, pe Silvio Berlusconi, la patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală în afacerea Mediaset.

Decizia de azi, vine la două zile după ce Silvio Berlusconi, fondatorul principalului partid politic din Italia – Poporul Libertăţii, a anunţat zilele trecute că nu va mai candida în următorul scrutin legislativ pentru a deveni premier.

Berlusconi, care este preşedintele (o funcţie onorifică) partidului Poporul Libertăţii (PdL), a propus organizarea de alegeri interne pentru desemnarea viitorului lider al formaţiunii de centru-dreapta, scrie Corriere della Sera.

Decizia de azi a tribunalului milanez, nu este însă definitivă, ea poate fi atacată de avocații lui Berlusconi, cu recurs la Curtea de Apel.

>