Breaking news

Silvio Berlusconi a demisionat

Premierul italian, Silvio Berlusconi și-a prezentat sâmbătă seară demisia din fruntea guvernului.

Il Cavaliere forțat de datoria publică a Italiei să renunțe la funcția de premier. Berlusconi, a mers sâmbătă seara la Palatul Quirinal pentru a-i înmâna demisia preşedintelui Giorgio Napolitano.

Fostul premeir era așteptat în fața reședinței lui Napolitano de o mulţime pregătită să sărbătorească plecarea lui Il Cavaliere.

În timp ce pleca de la reşedinţa sa privată către Quirinal, manifestanţii salutau trecerea sa în maşină strigându-i “Bufonule! Bufonule!”, “Ruşine!” şi “S-a terminat!”.

Berlusconi s-a declarat profund întristat de huiduielile cu care a fost întâmpinat.

“Mi-au produs multă suferinţă”, le-a mărturisit Il Cavaliere câtorva lideri ai partidului său reuniţi la domiciliul său înainte de a merge la Palatul Quirinal, sediul preşedinţiei ţării.

Demisia lui Berlusconi vine la câteva ore după ce deputaţii au adoptat în cursul serii de sâmbătă măsurile cerute de Uniunea Europeană şi destinate să reconforteze pieţele, după ce Senatul a aprobat acest pachet vineri.

Așa cum a promis, Berlusconi, în vârstă de 75 de ani, ași-a dat demisia la scurt timp după ce Parlamentul italian a aprobat măsurile de austeritate propuse de guvernul său.

Mario Monti este favorit să preia conducerea Guvernului Italiei.

 

>