Breaking news

Silvian Andrei Spiridon, violatorul minorei virgine din Bârlad, lăsat în libertate de judecători

Justiția vasluiană își dă încă odată cu stângul în dreptul. După celebrul caz cu minora violată de 7 bărbați care mai apoi au fost lăsați în libertate de judecători, un nou caz vine să zguduie justiția din județul Vaslui. Silvian Andrei Spiridon, creator de modă, acuzat că a violat o minoră virgină, olimpică la liceu, a fost lăsat în libertate de către judecătorii de la Bîrlad.

andrei spiridonA violat o minoră în ziua de Crăciun și justiția română îl trimite doar în arest la domiciliu. Silvian Andrei Spiridon este acuzat că în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2015, ar fi violat-o la marginea unei păduri de lângă Bârlad, pe o elevă minoră, în vârstă de 17 ani.

Ana Maria Ghenghea, elevã în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad s-a cunoscut cu Silvian Andrei Spiridon într-un club din oraș în ziua de Crăciun.

Creatorul de modă s-a oferit să o plimbe cu mașina și apoi să o ducă acasă, însă tânărul ar fi ieşit apoi în afara oraşului şi, la marginea unei păduri, unde a agresat-o fizic și ar fi violat-o pe adolescentă.

În certificatul medico-legal se menționează că aceasta prezintă vânătăi pe corp şi o deflorare recentă.

A doua zi, eleva a depus plângere la Poliţie şi, în urma cercetărilor desfăşurate, anchetatorii au decis să-l reţină pe Silvian Andrei Spiridon.

Pe motiv că a făcut o înțelegere la mediator, cu fata, prin care se angajează să-i plătească 50.000 de lei despăgubiri, Judecătoria Bârlad l-a lăsat în libertate pe creatorul de modă.

Mihaela Talpău, avocatul din oficiu al fetei ar fi intermediat ”medierea” care l-a scăpat pe designer de pușcărie.

Avocata le-a chemat pe minoră și mama ei, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Când au ajuns, aceasta le-a expus varianta medierii, că procesul poate să dureze luni, poate chiar ani la rând, iar inculpatul să scape cu o pedeapsă cu suspendare. Cătălin Tilici, avocatul învinuitului, le-a spus pe şleau: “Spuneţi câţi bani vreţi ca să vă retrageţi plângerea”.  Mama fetei, forțată de împrejurări și presiuni, acceptă înțelegerea pentru 50.000 de lei.

Însă victima s-a răzgândit și a cerut instanței anularea cererii de mediere. Judecătorii au acceptat anularea acesteia dar au decis judecarea creatorului de modă în stare de libertate.

“Îmi pare rău pentru că am acceptat medierea, pentru că am fost influenţată de doamna avocata. Mi-a spus că un astfel de proces durează mult şi că e mai bine să accept medierea, banii. Avocata şi-a urmărit propriul interes. După ce am vorbit cu domnul inspector şi doamna procuror, mi-am dat seama cum stă treaba, mi-au explicat şi am înţeles că nu am de ce să mă tem. Procesul va continuă, nu voi lasă lucrurile aşa”, a declarat Ana Maria Ghenghea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au contestat soluţia magistraţilor de la Judecătoria Bârlad.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au admis pe 13 ianuarie, contestația procurorilor și l-au plasat pe Spiridon în arest la domiciliu. O măsură ”blândă” pentru designerul violator.

Minora în vârstă de 17 ani, virgină, câștigătoare pentru România a premiului al-II-lea la Olimpiada Internațională de neogreacă,  a primit în 2015 de la Ministerul Educaţiei distincţia “Meritul Olimpic”.

Andrei Spiridon are studii de designer la Milano, are un atelier de confecţii în Bârlad, având chiar şi o marcã sub care exportã produsele create de el în Italia. Tatãl sãu, Mircea Spiridon este patronul Şcolii auto RAY 11 din Bârlad.

Ana Maria Ghenghea, elevã în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, a reuşit o performantã incredibilã: la un an de când a început sã studieze neogreacă, alãturi de comunitatea elenã din Bârlad, pregãtitã de inginerul horticol Afrodita Siriopol, a participat la Olimpiada Internaţionalã a Elenismului, organizatã la Bucureşti, fiind rãsplãtitã cu premiul al II-lea, primind medalia “Meritul Olimpic” şi bursã olimpicã. Ana Maria este elevã la Ştiinţele Naturii, la “Codreanu”, în clasa a X-a, având media generalã anul trecut 9,32 şi anul acesta pe primul semestru – 9,36.

silvian andrei spiridon