Breaking news

Sile Cămătaru, bănuit de DNA că și-a plătit eliberarea condiționată cu 100.000 de euro

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este bănuit de  procurorii DNA că a plătit 100.000 de euro către Adriana Filip, șefa Judecătoriei Giurgiu, prin intermediul unui fost procuror.

sile camataru si adriana filipInterlopul Sile Cămătaru și-ar fi plătit eliberarea condiționată din arest, cu bani grei, iar procurorii nu au făcut recurs la decizia de eliberare.

Procurorii DNA cred că fratele lui Nuţu Cămătaru ar fi achitat 100.000 de euro ca să fie eliberat condiţionat la 25 noiembrie 2012.

Procurorul şef interimar al DNA, Laura Oprean, a declarat joi, la bilanţul instituţiei, că există un dosar care vizează modul în care Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost eliberat condiţionat în urma unei decizii din noiembrie 2012 a Judecătoriei Giurgiu, care a rămas definitivă întrucât nu a fost contestată de procurori.

Procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a mai spus că Sile Cămătaru „nu a fost audiat ca învinuit sau inculpat” în acest dosar, precizând că nu poate oferi alte detalii despre acest caz, fiind vorba despre o anchetă în curs.

În 23 noiembrie 2012, Sile Cămătaru a fost eliberat din penitenciar, după ce Judecătoria Giurgiu i-a admis o cerere de eliberare condiţionată, întrucât a executat nouă din cei 13 ani de închisoare la care fusese condamnat.

>