Breaking news

Sighișoara, “granița” dintre trecut și viitor, sâmbătă la Kanal D

Emisiunea de călătorii “ROventura” ne dă întâlnire sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, in inima Transilvaniei, la Sighișoara.

Vizitatori din toate zările ajung aici, în Cetatea Sighișoarei, ca să guste farmecul medieval și să se minuneze de istoria acestor meleaguri.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, mergem să-i aflăm și noi istoria și legendele care mențin această urbe medievală pe buzele tuturor.

Odată ajunși, pe aceste meleaguri, vom remarca faptul că și o banală plimbare prin vechiul burg al Sighișoarei se transformă, după câțiva pași, într-o incursiune fermecătoare.

Mitul lui Dracula, dar și pitorescul așezării fac să fie mai mereu forfotă între zidurile cetății, unde mai sunt în picioare vreo 300 de case ce respiră parfum medieval.

Asemenea unui Turn Babel, Sighișoara e o fascinantă punte între trecut și viitor, ce adună, anual, peste două sute de mii de oameni, din toată lumea, curioși să o descopere iar străduțele înguste și clădirile viu colorate te poartă, parcă, înapoi în timp.

Tot aici vom avea parte, prin intermediul “ROventura” de încă o experiență de pus în ramă, una culinară, de data aceasta, într-una din casele cu istorie și personalitate, de la granița orașului nou cu cetatea.

>