Breaking news

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana, adus la Palatul Regal din Bucureşti

loading...

Trupul neînsuflețit al Reginei Ana a României a ajuns miercuri seară în Sala Tronului din Palatul Regal situat pe Calea Victoriei din București.

sicriu regina anaSicriul cu trupul Reginei Ana, a ajuns marți în București cu avionul. De la Otopeni, cortegiul funerar a mers la Castelul Peleș iar de aici, azi a plecat către București, unde sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale a fost depus, pentru următoarele două zile, la Palatul Regal, în Sala Tronului.

Joi, 11 august 2016 și vineri, 12 august 2016, de la ora 8 la ora 22, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal. Intrarea este liberă.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

– Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, în culori închise.

– Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase, de niciun fel.

– Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

– Să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

– Să aibă la ei un document de identitate.

– Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal ori pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.

– Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

– În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Regina Ana a murit pe 1 august, la Spitalul din Morges din Elveția.

sicriu regina ana aeroport

loading...