Breaking news

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, adus în ţară cu o aeronavă militară

Regele Mihai I al României a ajuns pentru totdeauna în ţară. Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus de o aeronavă tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, care a aterizat pe platforma din faţa Salonului Oficial.

regele mihai sicriuLa bordul aeronavei cu care a fost adus regele Mihai s-au aflat principesele Elena şi Sofia. Pe tot traseul de la Geneva la Bucureşti au făcut de gardă militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

De la avion, sicriul cu trupul Majestăţii Sale a fost purtat pe umeri de opt militari ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul şi depus pe un catafalc. Au fost intonate imnul naţional şi cel regal, apoi la Salonul Oficial a fost oficiată o slujbă religioasă.   Ceremonia de la Otopeni a avut caracter militar.

La ora 11.00, au fost trase clopotele clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară.

Alături de fostul suveran, pe ultimul drum de la Geneva la Bucureşti, au fost prezenţi principesele Elena şi Sofia şi Alexander Nixon, secretarul de stat Victor Opaschi, general maior Laurian Anastasof, reprezentantul Armatei României, membri ai Casei Majestăţii Sale şi mitropolitul Iosif, care s-au alăturat reprezentanţilor Familiei Regale şi oficialităţilor venite la aeroport.

După o scurtă slujbă religioasă, corpul neînsufleţit al regelui va fi transportat cu maşina la Sinaia, unde miercuri, de la ora 14,00, va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş preţ de câteva ore, după care va fi transportat la Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş.