Breaking news

Sibiul spune NU – ACTA! Sibienii sunt așteptați sâmbătă să participe la protestul anti ACTA

Aproximativ 1000 de sibieni s-au înscris virtual, pînă în momentul de față pe rețelele de socializare la protestul împotriva ACTA, care va avea loc, sâmbătă orele 17.00, în Piața Mare.

Numărul de participanți la proteste se așteaptă să crească de la o zi la alta, doritorii se pot înscrie în continuare, pe Facebook.

Se pare că inițiativa protestelor aparține Poloniei, unde sute de persoană au ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea în privința acestui proiect.

În România, primele zvonuri legate de ACTA au fost aduse de grupul Anonymus, care au și postat câteva mesaje pe youtube.

Salutări, cetăţeni ai României, noi suntem Anonymous! În timp ce protestele voastre pierd din intensitate din cauza vremii nefavorabile şi politicienii voştri îşi continuă circul pe ecranele televizoarelor, Parlamentul European a semnat ACTA, care impune o dictatură pe Internet: fiecare aspect al vieţii activităţii voastre pe Internet va fi monitorizat. Ar trebui să ştiţi că dincolo de jocuri video, filme şi divertisment în general, există lucruri importante care îi aduc pe oameni împreună: comunicarea. Dreptul de a furniza şi primi informaţie este luat odată ce ACTA a fost semnat„, se arată în mesajul hackerilor.

Așadar, haideți să ieșim în stradă și să ne cerem dreptul la libertate, dreptul la liberă exprimare. Proteste similare vor avea loc și în alte câteva orașe din țară printre care București, Timișoara, Constanța, Iași, Suceava, Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Alba Iulia.

Pe plan internațional, pe 11 februarie sunt programate proteste în Germania, Franța, Belgia, Suedia sau Bulgaria.

Cosmin Grancea

>