Breaking news

Și Anglia menține restricțiile de muncă pentru români

După Olanda, și Marea Britanie a decis să menţină restricţiile pentru muncitorii români.

Europa își închide porțile pentru cetățenii români care vor să muncească în țările din vestul continentului.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, îşi exprimă regretul faţă de decizia guvernului britanic de a menţine restricţiile privind accesul lucrătorilor români şi bulgari pe piaţa locală a forţei de muncă până la sfârşitul anului 2013.

MAE subliniază faptul că statele care menţin restricţii pe perioada 2012 – 2013, o pot face doar în cazul în care se produc sau există riscul să se producă perturbări grave pe piaţa forţei de muncă din respectivul stat membru.

Potrivit recentului raport al Comisiei Europene, libera circulaţie a lucrătorilor nu creează turbulenţe pe pieţele forţei de muncă, ci, dimpotrivă, contribuie la creşterea economică a statelor membre care şi-au deschis piaţa muncii.

Raportul Comisiei Europene arată că efectul liberalizării circulaţiei forţei de muncă a cetăţenilor români şi bulgari în statele care au acceptat aceasta este unul pozitiv pentru economiile statelor membre gazdă. Urmare evaluării sale, Comisia Europeană subliniază că restricţionarea libertăţii de mişcare a lucrătorilor nu reprezintă răspunsul pentru rata înaltă a şomajului în Europa.

Românii au interzis la muncă în 11 ţări precum:Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda şi Spania.

Începând cu 1 ianuarie 2014, circulaţia lucrătorilor români în spaţiul UE urmează a fi liberalizată necondiţionat.

 

>