Breaking news

Shuai Peng a părăsit în scaunul cu rotile semifinala de la US Open

Final dramatic pentru prima semifinală feminină de la US Open 2014. Chinezoaica Shuai Peng a fost nevoită să abandoneze meciul din cauza crampelor, fiind scoasă în scaunul cu rotile de către organizatori.

Shuai Peng us openFinal dramatic și neașteptat în prima semifinală feminină de la US Open, disputată de daneza Caroline Wozniacki și chinezoaica Shuai Peng.

Căldura de afară și oboseala acumulată în cele aproximativ două săptămâni de meciuri pe hardul american, și-au spus cuvântul și au dărâmat-o pe Shuai Peng.

După ce a pierdut primul set în tie-break cu 1-7, deși la 5-5 făcuse brake, Shuai Peng începuse bine setul doi unde a condus cu 2-0. Din păcate a ajuns să fie condusă cu 4-3, iar la acest scor a avut o primă minge de re-brake. Însă partida a fost întreruptă din cauza crampelor.

Chinezoaica a primit îngrijiri medicale și a revenit pe teren cu ochii în lacrimi și strângând din dinți. A ratat mingea de brake, a făcut rost de încă două, după care s-a prăbușit pe teren, în lacrimi. Durerile provocate de crampele musculare au devenit insuportabile și jucătoarea din China a fost nevoită să abandoneze semifinala.

Echipa medicală a sărit imediat în ajutorul lui Shuai Peng și au acoperit-o cu un prosop rece, cu pungi cu gheață și după ce au primit confirmarea din partea ei, că abandonează partida, au adus un scaun cu rotile și au scos-o de pe terenul de joc în aplauzele spectatorilor.

Suferința chinezoaicei a afectat-o și pe Caroline Wozniacki care a venit la aceasta, înainte de a anunța că abandonează partida. Daneza a mângâiat-o pe Shuai Peng pe braț, dând dovadă de compasiune.

La finalul partidei, daneza a spus că îi pare rău de cele întâmplate și că nu ar fi vrut să se califice în acest fel în finală.

”Îmi pare foarte rău pentru ea, a jucat foarte bine, a fost foarte cald. Sper să fie bine pentru ea. am fost odihnită în ultimele zile. Mă simt puțin norocoasă în acest meci. Este incredibil că am reușit să acced în finală, nu știu ce să spun în momentul de față. Sunt cinci ani de când am fost în finală aici”, a spus la final de meci Caroline Wozniacki.

Shuai Peng, în vârstă de 28 de ani, aflată pe locul 40 mondial, reușise cea mai bună performanță a sa într-un turneu de Grand Slam, calificarea în semifinale.

>