Breaking news

Show-ul România Dansează şi-a desemnat semifinaliştii

Ediţie incendiară duminica aceasta la România Dansează! Jurații show-ului tv au avut misiune dificile, întrucât au fost nevoiți să aleagă semifinaliștii concursului.

romania danseaza semifinalistiCRBL, Monica Petrică şi Mihai Bendeac s-au întâlnit pentru a reevalua toate momentele concurenţilor clasaţi pe lista scurtă pentru semifinale.

Doar 36 concurenţi au fost aleşi pentru a merge mai departe în semifinalele supershowului de la Antena 1.

Semifinalele se vor desfãşura pe parcursul a trei gale, în care vor concura câte 12 participanţi,  pentru ca marea finalã live din 19 mai sã aducã premiul de 50.000 de euro celui mai talentat dansator, ales chiar de public.

La finalul fiecãrei gale, dupã o evaluare a tuturor prestaţiilor, cei trei juraţi vor trimite în finalã trei numere (câte unul fiecare), urmând ca cel de-al patrulea finalist sã fie ales de public prin vot, astfel: de la finalul emisiunii şi pânã a doua zi la ora 16.00, telespectatorii vor putea vota numãrul pe care vor sã îl salveze, dintre cei nouã concurenţi rãmaşi.

Acesta va fi anunţat în cadrul Observatorului de ora 16.00, de cãtre prezentatorul show-ului, Jorge, care va spune STOP VOT şi îl va anunţa în direct telefonic.

Uite cine sunt cei 12 concurenţi care vor intra în prima gală!

Romafest, un grup de dansatori de dans ţigănesc care au adus în faţa juraţilor un număr incredibil de percuţie corporală. Altfel spus, tinerii şi-au folosit corpul ca instrument muzical, sunetele fiind redate prin mişcare. Ansamblul a cunoscut succesul şi în străinătate având turnee prin mai multe ţări din Europa,  ajungând chiar şi la celebrul Cirque du Soleil.

Trupa YESau deficienţe de auz, dar asta nu însemnã cã nu ştiu sã simtã, sã trãiascã şi sã danseze. Mai ales sã danseze. Nu cer favoruri, din contrã. Dansul e cea mai mare bucurie a lor! Nu aud muzica, însă nu se plâng. Din contrã, vor sa fie trataţi la fel şi s-ar bucura enorm ca lumea sã-i considere „normali”.

Gabriel Cocoş provine dintr-un centru de plasament, dar nu vrea sã fie favorizat. I-a cucerit pe juraţi cu flexibilitatea sa, iar aceştia l-au îndrumat şi cãtre un coregraf pentru ca micuţul sã poatã oferi un spectacol total. Mama sa naturalã l-a abandonat la naştere, iar tatãl sãu l-a crescut şase luni, apoi, când s-a îmbolnãvit grav, l-a abandonat la un centru de plasament. „Omul acela e un necunoscut. Pãrinte e cel care te creşte, nu cel care-ţi dã viaţã”, spune el. Îl cheamã Cocoş Gabriel Mãdãlin şi are 12 ani. La vârsta lui, vorbeşte ca un om mare… Tatãl care l-a adoptat l-a înscris şi în show. „Gabriel ne iubeşte mai mult decât copiii noştri naturali”, zice. Sufrageria le e plină de trofee. Acolo se antrenează cel mic. Este copilul care l-a impresionat cel mai tare pe Mihai Bendeac: „Pânã acum, nu-mi doream copii. Astãzi, vãzându-te, încep sã mã îndoiesc”.

Alexandru Matache, puştiul de nouã ani care dã deja autografe. E dezinvolt şi sigur pe el. Ştia cã va lua trei steluţe aurii. Ştia cã va deveni vedetã. Asta intuia şi CRBL, care s-a dus sã ia primul autograf. Peste ani poate valora o avere…Trage aer în piept şi zice: „Pe scenã, am emoţii, dar, dupã ce începe muzica, mã simt ca acasã!” E mic, însă inimos. Face „popping”, un stil de dans importat din California anilor ’70. Visul lui e sã devinã coregraf, sã antreneze copiii.

Miniblockbusters au cucerit juraţii cu momentul lor din ultimul episod de preselecţii. Deşi au venit multe trupe de copii, ei sunt cei care le-au rãmas în minte.

Cei trei juraţi au avut parte de o surpriză de proporţii când pe scena România Dansează a urcat şi Connect R, însă nu în calitate de dansator, ci ca prieten şi susţinător al trupei “First Class”. Connect-R le-a dat voie dansatorilor săi să participe la show-ul România Dansează şi bine a facut! Deşi, tot el s-a plâns că l-au “nenorocit”, pentru că vor lipsi mult de la concerte. Danseazã de 10 ani şi iniţial au făcut parte din două trupe rivale, dar Connect-R i-a unit şi i-a transformat intr-o adevărată familie. E prima dată când participã împreună la un asemenea concurs şi sub acest nume, “First Class”, însă totul a mers perfect.

Tudor Mihai şi Raluca Aldea sunt parteneri de dans de 14 ani. Tangoul argentinian este pasiunea lor şi îl danseazã cum nu se poate mai bine.  Tangoul este un dans plin de pasiune şi emoţii, iar Tudor şi Raluca au demonstrat acest lucru pe scena de la “România Danseazã”.

Cei doi s-au contopit şi au oferit juriului, dar şi publicului, un spectacol excepţional. Deşi sunt parteneri doar pe scenã, Tudor şi Raluca au dansat cu o pasiune debordantã. Ceea ce le-a adus trei stele aurii din partea juraţilor. Raluca a fãcut balet în adolescenţã. A vrut sã înveţe tangoul, iar Tudor i-a fost profesor. La început, a refuzat-o, însã mişcãrile ei l-au cucerit. Acum, se împart între familie şi scenã, însã nu vor renunţa vreodatã la dans. Pentru reprezentanţia de la “România Danseazã”, cei doi au ales celebra melodie “Tanguera”, un clasic al tangoului.

Roxana Chiperi a terminat în forţã primul episod de preselecţii România Danseazã. Roxana este instructor de fitness, dar i-a cucerit pe juraţi cu o combinaţie între dansul brazilian şi elementele de fitness. A fost momentul în care Bendeac a fãcut şi prima promisiune în show: „Dacã tu o sã câştigi marele premiu, ne cãsãtorim!”

Providanse, cinci fete studente la Institutul Politehnic, dansatoare amatoare de muzicã indianã. „Vrem doar sã ne distrãm, sã ieşim din tipar”, au spus ele când şi-au fãcut apariţia pe scena România Danseazã. „Ne antrenãm pe holurile din Poli. Gardienii, bãieţi de treabã, ne lasã sã ne pregãtim pe acolo. Uneori ne prinde şi 12 noaptea”, au mai mãrturisit.

Radu Dragoş. La 20 de ani era fan Michael Jackson. La 21, a descoperit dubstepul şi s-a apucat de dans, chiar la Casa de Culturã din Videle! A învãţat sã danseze de pe Youtube, dar admite cã improvizeazã foarte mult. Cântã la orgã, între douã repetiţii, îi place electronica, a fãcut, singur, amplificatoare audio. N-a dat la facultate. Unii i-au zis cã nu-i normal, dar vrea un job legat de dans.

Marquese Scott, cel mai mare dansator de dubstep, e idolul lui. Mama, deşi pensionarã, lucrează şi ca bucatareasã la un restaurant, tocmai pentru a-l ajuta. Juriul a fost de-a dreptul impresionat, CRBL chiar a fãcut un duo cu el.

Dance World este o trupã de copii care ar putea lua parte cu succes la show-urile cântãreţei Lady Gaga. Cele şapte fetiţe s-au costumat precum vedeta. Şi-au pus cutii de suc în pãr, şi-au acoperit faţa cu un voal roşu, iar rochiile pe care le poartã sunt adevãrate creaţii haute-couture. În mijlocul lor se aflã un bãiat la fel de talentat.“Deja îmi vine sã spun da”, a zis Bendeac când i-a vãzut pe scenã. Şi dacã tot s-au îmbrãcat ca Lady Gaga, nu puteau dansa decât pe o piesã a artistei. Au ales “Telephone”, iar coregrafia a fost de nota 10. Pline de energie, jucãuşe, dinamice, fetiţele i-au cucerit pe juraţii care le-au oferit cele trei steluţe aurii. “În numele tuturor fanilor Lady Gaga din România, vã mulţumesc pentru cã aţi venit astãzi aici. Sunt cel mai mare susţinãtor al vostru”, a mai spus Mihai Bendeac. Impresionat de moment, actorul nu s-a putut abţine şi a îmbrãţişat-o pe coregrafa micuţilor.

Porolissum sunt din Zalãu şi vor să ducă mai departe tradiţia popularã. Pânã şi numele lor e dacic. Cu cizme înalte şi port tradiţional, au cucerit juraţii pe loc. Au 18 ani de activitate în urmã, au participat la numeroase concursuri şi chiar au luat premiul cel mare la Dijon, în Franţa. Cu bãtãi perfecte şi mişcãri clare, au cucerit sala. “România chiar danseazã!” a exclamat Bendeac. Monica, „ochiul” profesionist, nu a avut niciun reproş de fãcut. Trei stele aurii, dupã care a urmat un bis care i-a lăsat cu gura cãscatã pe cei din salã. CRBL simte ritmul: „Pe bune cã ar prinde şi la street dance”…

Şi duminica aceasta, România Dansează s-a clasat pe primul loc în topul preferinţelor telespectatorilor, super show-ul de la Antena 1 conducând clasamentul de audienţă la nivelul targeturilor all urban, 18+ urban şi naţional. Peste 2.351 000 de români  urmăreau la nivel naţional Antena 1 şi România Dansează în minutul de aur, 22:12.