Breaking news

Shop Einstal ne pregătește pentru sezonul rece! Kit complet pentru încălzirea în pardoseală

Shop Einstal este una dintre puținele firme din România care în decursul a peste 10 ani de activitate a reușit să facă constant istorie. Firmă cu capital integral românesc, Shop Einstal vinde en detail produse specifice instalațiilor termice și sanitare în principal, însă își concentrează activitatea și în jurul altor ramuri de interes.

Având în vedere că sezonul rece este aproape, iar, având în vedere cum s-a desfășurat perioada pandemiei până în prezent, românii vor căuta o alternativă mai convenabilă la capitolul încălzire. O recomandare în acest sens este încălzirea prin pardoseală – sistem cu mai puțină vechime pe piața din România, însă cu avantaje pe care ar trebui să le afle oricine.

Shop Einstal oferă kit-uri complete pentru implementarea sistemului de încălzire prin pardoseală!

Sistemul de încălzire prin pardoseală este unul complex, deci și manopera de implementare a acestuia va fi una pe măsură. În plus, cu toate că investiția inițială poate părea puțin cam exagerată pentru unii, costurile sunt amortizate în timp.

La Shop Einstal, cu site-ul oficial shop-einstal.ro, regăsesc cei interesați toate cele necesare pentru a-și crea propriul sistem de încălzire prin pardoseală. Vorbim deci de plăci cu nuturi, grupuri amestec pentru încălzirea în pardoseală, kit-uri complete de distribuitori cu debitmetre, panou comandă, bandă perimetrală autoadezivă, centru de comandă și control pentru 8 zone încălzite, centru de comandă pentru actuatoare, dar și aditiv fluidizant pentru șapă.

După cum s-a enunțat și anterior, sistemul de încălzire prin pardoseală este relativ nou pe piața de profil din România, comparativ cu celelalte sisteme. De aceea, se întâmplă că o mare parte din populația țării să nu știe până în momentul de față ce avantaje prezintă acest sistem, de ce este un sistem mult mai practic, dar și care îi sunt dezavantajele.

Tipuri de încălzire prin pardoseală

Vorbim de două tipuri de încălzire prin pardoseală disponibile pe piața din România. Este vorba de încălzirea electrică prin pardoseală, încălzire prin cabluri încălzitoare. Încălzirea pe bază de agent termic prin pardoseală este al doilea tip: apa este agentul termic ce va străbate țevile de sub pardoseală. Ea va fi încălzită de sistemul de încălzire centrală.

Ce avantaje prezintă încălzirea prin pardoseală?

Există o serie de avantaje pe care un sistem de încălzire prin pardoseală le prezintă și pe care nimeni nu ar trebui să le treacă cu vederea. Cunoscându-le, celor aflați în căutarea sistemului de încălzire perfect pentru locuința lor le va fi mai simplu să asorteze alternativele disponibile pe piață.

–          Economie considerabilă

Energia obținută prin intermediul unui sistem de încălzire prin pardoseală poate duce la o economie de până la 15% lunar, comparativ cu alternativele clasice. Dacă vorbim de încălzirea cu agent termic, iar agentul termic este pregătit de către o pompă de căldură sau o centrală termică în condensare, economiile pot crește și mai mult.

Tot pe lista de economii trebuie trecută și cea cu referire la spațiul util. Având în vedere că vorbim de un sistem ce vine montat sub pardoseală, încăperea în care este implementat poate fi exploatată pe întregul său spațiu util. În plus și din punct de vedere estetic sistemul de încălzire prin pardoseală merită aprecieri.

–          Încălzire completă a camerelor

Încălzirea prin pardoseală este cel mai bun prieten al nostru în diminețile reci în care senzația pe care o resimțim atunci când punem tălpile pe podea este una nu tocmai plăcută. Aerul din cameră în care este instalat un astfel de sistem va fi continuu recirculat, astfel că nu va exista vreun colț care să nu fie încălzit pe deplin. În plus, nu va crea niciun disconfort termic, deoarece sistemul de încălzire prin pardoseală poate fi setat în funcție de temperatură.

–          Încălzire rapidă chiar și în camere înalte

Camerele înalte ridică anumite probleme atunci când vine vorba de încălzire. Cu un sistem de încălzire clasic este aproape imposibil să le încălzești într-un timp foarte scurt sau să le menții calde. Având în vedere cum funcționează încălzirea prin pardoseală, temperatura setată va fi resimțită și la nivelul tavanului, totul într-un timp optim.

Lista de avantaje ale acestui sistem de încălzire ar putea continua. Consultanții profesioniști de la Shop Einstal le pot prezenta celor interesați și celelalte avantaje de top. Mai multe detalii pe shop-einstal.ro.

 

>