Breaking news

Shakespeare la metrou. Stârneşte aplauze sau atacuri de panică printre călători? VIDEO

loading...

Actorii amatori pasionaţi de Shakespeare pot pune în scenă piesele marelui dramaturg englez oriunde în lume, chiar şi într-un metrou. Dacă ai nimeri într-un tren în care se întâmplă aşa ceva, ai aplauda sau ai fi cuprins de panică?

shakespeare-williamDoi tineri zvăpăiaţi au ales metroul din New York ca scenă, pentru o tragedie scrisă de Shakespeare. Cei doi încep hărmălaia din senin, luând călătorii prin surprindere. Transformaţi în spectatori fără voia lor, oamenii încearcă să facă loc ineditului act artistic. Totul a durat mai puţin de un minut, astfel încât poliţia nu a aflat despre cele întâmplate. Altfel, în loc să li se recunoască meritele artistice, tinerii ar fi fost amendaţi pentru deranjarea ordinii publice.

Cei doi se numesc Fred Jones şi Paul Marine, iar numele lor de scenă sunt Popeye şi Cloudy. Despre ei s-a scris deja în câteva ziare de peste ocean. Au făcut asta pentru prima oară în ianuarie 2011, interpretând diferite roluri, în cele mai ciudate spaţii publice care le-au venit în minte. Zona lor preferată de propagandă culturală în serviciul marelui Shakespeare este Manhattan-ul. Până acum au folosit replici din Romeo şi Julieta, din Regele Lear şi din Hamlet.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>