Sferturi la Australian Open

gagNumărul 1 mondial, Roger Federer, s-a calificat în sferturile openului Australian după ce a trecut în sferturi de favoritul local, Lleyton Hewitt, în 3 seturi,6-2,6-3,6-4. Elvețianul va juca în faza următoare cu rusul Nikolay Davidenko, cap de serie numărul 6, ce s-a calificat astăzi cu greu, după un meci dificil, câștigat în 5 seturi împotriva spaniolului Fernando Gonzales. Cel mai frumos meci al zilei a fost întâlnirea dintre Jo Wilfried Tsonga și Nicolas Almagro. Almagro a revenit de la 2-0 la seturi pentru adversar și a împins meciul în tiebreak, unde a pierdut greu cu 9-7. Un meci lejer a avut sârbul Novak Djokovic, care s-a calificat în sferturi după o victorie în 3 seturi cu polonezul Lukasz Kubot.

La feminin, Venus Williams a învins-o pe italianca Schiavone cu 2-1 la seturi și o va întâlni pe chinezoaica Na Li care a trecut de daneza Caroline Wozniacki.

Numărul 1 mondial Serena Williams s-a calificat deasemenea în sferturi, după victoria obținută în 2 seturi împotriva favoritei publicului Samantha Stosur. Serena o va întâlni în sferturi pe Victoria Azarenka, numărul 7 mondial.

Nico Mincu

>