Breaking news

Sfaturi utile pentru procedura de montaj fatade ventilate

Atunci cand vine vorba de crearea unei fatade moderne si impresionante, fatadele ventilate reprezinta solutia perfecta. Designul lor distinctiv poate fi intalnit pe multe cladiri, cum ar fi hoteluri, biblioteci sau scoli – acestea arata foarte bine si ofera si beneficii utile.

Un montaj fatade ventilate este reprezentat din pereti subtiri care acopera partea frontala a unei cladiri. Acesti pereti constau din panouri individuale care au fante in ele, permitand luminii naturale, aerului si vederii sa se filtreze prin ele fara a compromite securitatea sau vizibilitatea.

Ce trebuie sa stii despre fatadele ventilate si peretii cortina?

O fatada ventilata este o structura cu pereti foarte subtiri care se monteaza pe partea frontala a unei cladiri. Aceasta are numeroase fante in panouri care permit luminii naturale, aerului si vederii sa se filtreze din exterior, fara a compromite securitatea sau vizibilitatea.

Un montaj pereti cortina, pe langa aspectul sau exterior, functioneaza ca un strat care va proteja cladirea de intemperii si va egaliza presiunea dintre mediul exterior si cel interior.

Un  montator pereti cortina ar trebui sa aiba experienta de lucru la inaltime, astfel, doar un alpinist utilitar poate face acest lucru.

Tipuri de fatade ventilate

Exista doua tipuri principale de fatade ventilate:

– Fatada cu pereti-cortina

Acest tip de fatada se gaseste de obicei pe cladiri moderne, cum ar fi hoteluri, birouri si cladiri rezidentiale, unde este nevoie de suprafete de ferestre mari si deschise. Este o structura mare, cu pereti subtiri, care acopera peretii exteriori ai unei cladiri.

  • Fatada cu panouri-perete

Acest tip de fatada se gaseste adesea pe cladirile in care exista necesitatea de a gestiona vederile, lumina si castigul de caldura, asigurand in acelasi timp intimitatea. Este o structura cu pereti subtiri care acopera peretii exteriori ai unei cladiri.

Avantajele fatadelor ventilate

  • Imbunatatirea aspectului cladirii

O fatada moderna si distinctiva poate imbunatati semnificativ estetica cladirii, sporindu-i prezenta vizuala;

  • Lumina naturala si privelisti

O fatada ventilata permite luminii, privelistii si ventilatiei sa patrunda in cladire. Este o modalitate excelenta de a maximiza lumina naturala, in special pentru zone precum bibliotecile sau birourile in care privelistile reprezinta o parte esentiala a designului;

– Eficienta energetica imbunatatita

O fatada ventilata poate contribui la imbunatatirea eficientei energetice a unei cladiri. Fatadele de culoare deschisa si gradinile verticale pot reduce semnificativ facturile de energie prin reflectarea caldurii si a luminii;

– Intimitate

O fatada ventilata poate fi intoarsa pe o parte pentru a oferi intimitate, dupa cum este necesar. Este o optiune excelenta pentru a mentine intimitatea, permitand in acelasi timp filtrarea luminii natural;

– Securitate

O fatada ventilata poate contribui la reducerea riscului de intrare a unor intrusi nedoriti intr-o cladire prin limitarea vizibilitatii. Este o optiune excelenta pentru banci, hoteluri si birouri, unde securitatea este o prioritate de top.

Astfel, dupa toata munca depusa la instalarea unei fatade ventilate, vei dori sa te asiguri ca aceasta functioneaza corect. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa efectuezi un test de functionare. Asigura-te ca efectuezi un test de functionare inainte de a instala fatada, astfel incat sa poti identifica orice probleme legate de design, instalare sau functionalitate.

Ai nevoie de servicii de montare a peretilor cortina si a fatadelor ventilate? Apeleaza o agentie de alpinism utilitar si rezolva intrebarea rapid.

>